Alınan son dakika bilgisine göre Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki provokatif eylemlerine devam etmekte kararlı. Eline geçen her fırsatta Fransa ile birlik olup Türkiye üzerinde oyunlar oynama küstahlığını gösteren Yunanistan'ın bu kez ABD'yi de yanına yandaş alarak Batı Trakya bölgesinde tatbikat yapacağı öğrenildi. Bölgede Türklerin yoğunlklu olarak yaşadığı biliniyor.

4 gün boyunca tatbikat yapılacak

14-18 Eylül 2020 tarihleri arasında ABD ve Yunanistan ortaklığında gerçekleştirilecek olan tatbikat, Batı Trakya'da Türklerin yoğun olduğu İskeçe Kayalar'da (Petrohori) bölgesinde yapılacak.

Daha öncede İskeçe'de silahlı tatbikat yapılmıştı

Yunanistan, daha önce de İskeçe'de tatbikat gerçekleştirdi. Bu tatbikat doğrultusunda askerler, Türk mezarlarına kurşun yağdrmıştı.

'GEREKEN NEYSE YAPILIR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ise konuya ilişkin, "Biz, soydaşlarımızın ölüsünü de, dirisini de yalnız bırakmayız. Vakti geldiğinde gereken neyse o yapılır." demişti.

ÜST DÜZEY KOMUTANLAR İZLEYECEK

Gerçekleşen tatbikatın Batı Trakya'daki ilk tatbikat olmasının yanı sıra, Yunan medyası tarafından yapılan habere göre ortak tatbikatı Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile Avrupa kanadında görev yapan ABD'li üst düzey komutanların izleyecek.

Ayrıca ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt ve Selanik Başkonsolosu da tatbikatı gözleyecek.

 

YUNAN VE ABD TANKLARI ATIŞ GERÇEKLEŞTİRECEK

ABD ordusuna ait M1A2 Abrams tankları ve Yunan ordusuna ait LEO2HEL ile LEO2A4 tanklarının seyir halinde iken sabit hedeflere yönelik atışlar gerçekleştireceği öğrenildi.