9 haftalık eğitim sürecinde katılımcılar, temel, ileri ve profesyonel olmak üzere toplam 3 seviye eğitim alacaklar.  

Temel seviye eğitimde, hiç bilinmeyen Çin kültürünü biraz öğrenmeye başlarken bu kültürün astrolojiyi nasıl oluşturduğuna dair temel bilgilerin edinimi sağlanıyor. 
İleri seviye eğitim içeriği sayesinde ise katılımcılar, ‘doğum tarihimizde kader nedir ve nasıl hesaplanır?’ ve ‘Doğum Tarihimizde Şans Dönemleri Nedir? Nasıl Hesaplanır?’ gibi soruların yanıtlarını öğrenecekler. 

Profesyonel seviye eğitimde sembolik yıldızların da öğrenilmesiyle birlikte artık tüm bilgiler öğrencilere verilmiş olacak ve toplam 27 saatlik eğitim tamamlanacak. 
Online platform üzerinden her cumartesi 11:00- 14:00 arasında gerçekleşecek eğitimin sonunda ise herkesin haritalarda yorum yapabilir hale gelmesi hedeflenmektedir. 

Dünyaya gelirken doğduğumuz anın bizler için sakladığını bilgileri öğrenmek, hayat potansiyelinizi okumak ve geliştirmek için alınan bu eğitimde, haritalarınızı okumayı öğrenerek haritanıza uygun yaşamaya başlayacaksınız. 
Geleneksel astronomi ve takvimlere dayanan Çin astrolojisinin Çin felsefesiyle yakın bir ilişkisi bulunurken yin ve yang  ilkelerini ve beş element, Göksel Gövdeler, 12 hayvanlı takvim, ay-güneş takvimi gibi Batı astrolojisinde bulunmayan kavramları kullanılıyor.