Erzurum'da 15 Ekim tarihinde akşam saatlerinde gerçekleşen olay, Palandöken ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi'ndeki bir sitede bulunan apartmanın 7. katındaki 29 numaralı dairede yaşandı. Dairede tek başına yaşayan 76 yaşındaki annesi Melek Bulut'tan haber alamayan kızı, durumu komşusuna bildirerek annesini kontrol etmesini istedi. Ardından siteye gelen kız, doğal gaz sayacı üzerinde bulunan anahtarla kapıyı açıp eve girdiğinde annesini boğazı kesilmiş halde buldu.

İhbar alan polis ekipleri, yaptıkları incelemelerde kapıda bir zorlanma olmadığını tespit etti. İnceleme sonrası Melek Bulut'un naaşı, Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Otopsi sonrası Melek Bulut, yakınlarına teslim edildi ve sevenleri tarafından toprağa verildi.

 

 CİNAYETİ SOĞUKKANLILIKLA İTİRAF ETTİ

Polis ekipleri tarafından cinayet şüphelisi olarak belirlenen Mustafa Kuvvetli gözaltına alındı. Katil zanlısının, sitedeki müteahhit firmada inşaat işçisi olarak çalıştığı öğrenildi. Melek Bulut'un kendisine ulaşarak musluk tamiri için eve çağırdığını iddia etti. Katil zanlısı, "Musluğu tamir ederken tartıştık ve bana küfretti. Ağır hakaretler edince ben de öldürdüm." diyerek cinayeti kabul etti.

Katil zanlısı Mustafa Kuvvetli, emniyetteki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. Sevk esnasında alınan güvenlik önlemleri kapsamında Kuvvetli'ye polis yeleği ve şapkası giydirildi. Kuvvetli'nin adliyedeki sorgusu sürüyor.