Bu “Unprecedented” denilen benzersiz dönemde, gelişen teknolojilere uyum sağlamak artık işletmeler için bir tercih değil, zorunluluk haline geldi. Fortune 500 şirketleri, veri odaklı iletişimi iş yapış biçimlerinin merkezine koyarak sürdürülebilir büyümenin anahtarı olarak kullanıyorlar”dedi.

Türkiye’nin önde gelen 360° İletişim Çözümleri şirketi TECMONY’nin Kurucusu Teknoloji Koçu Ceyhun Güler ile bu değişen yeni dönemde işletmelerin hayatta kalması için neden yapay zekâ destekli iletişim teknolojilerini kullanmaları gerektiğini konuştuğumuz röportajımızda, kendisinden verinin sürdürülebilir başarı için önemini ve sundukları çözümleri öğrendik.

Bu 3 Teknoloji Müşteri Hizmetlerini 2028 Yılına Kadar Şekillendirecek

Sayın Güler, “Gelecek üç yıl içinde Dijital Müşteri Hizmeti, Diyalog Tabanlı Ara Yüzler (CUIs) ve Üretken Yapay Zekâ teknolojilerinin müşteri hizmeti ve destek stratejilerinde en büyük etkiyi yapacak.” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Yılda %30’un üzerinde bir büyüme sergileyen müşterilerimiz, geleneksel rakiplerini geride bırakma kabiliyetlerini defalarca kanıtlamış durumda. Bu büyümenin sebebi, müşterilerimizin kişiselleştirilmiş, tek merkezden müşteri deneyiminin önemini ve daha da önemlisi verinin gücünü anlamalarıdır. Bunun içinde müşteri yolculuk haritasında ayrı kanallarda temas ettikleri her noktada, omni-channel yaklaşımla yapay zekâ destekli iletişim çözümlerini özellikle de chatbot, dijital çağrı merkezi teknolojilerini entegre bir şekilde iş yapış biçimlerinde hayata geçirmeleridir. 

Yeni Dönemde Kazanmanın Tek Yolu: Data Odaklı Lokalize Ürün ve Hizmet

Kesintisiz iletişimin kritik olduğu bu dönemde, gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada yaşanan ekonomik ve coğrafi sıkıntılar her ülkede yerel teknolojilere olan ihtiyacın artacağını ve çözüm yaratan ülkelerin bu krizlerden başarıyla çıkacağını göstermektedir. Türkiye merkezli yerli bir teknoloji firması olarak müşterilerimize hızlı ve etkili destek vermenin yanında, müşteri hizmetlerinde uzmanlığımızla bölgesel ihtiyaçları anlayarak, yerel pazar gereksinimlerine uygun şekilde ürün ve hizmetlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. 

TECMONY olarak iletişim teknolojilerinde uzmanlaşmış bir ekip olarak, kurumlara özel çözümlerimizle ChatGPT gibi en son yapay zekâ teknolojileriyle desteklenen, kullanıcıların istek ve ihtiyaçlarına göre sürekli olarak gelişen ChatBot PEKİ, Konuşma Analizi ve Kalite teknolojieri, Dijital Çağrı Merkezi Sistemleri, Özel Görüntülü Video Konferans ve Acil Durum İrtibat çözümlerimizle tek noktadan entegre, ölçümlenebilir hizmetler sunuyoruz. 

Türkiye’nin en üst düzey kurum ve firmalarından oluşan müşterilerimiz, gelişmiş iletişim teknolojilerini bünyelerinde kullanarak maliyet tasarrufundan karlılığa, pazar hakimiyetine kadar olağanüstü dönüşümcü kazanımlar elde etmektedirler. Bizim müşterilerimiz bilir ki, TECMONY ile çalışmak, iletişim teknolojilerinde en zor konulardan biri olan entegrasyonda “Olmaz Denileni Oldurmaktır.”

TECMONY Teknoloji Koçu Ceyhun Güler, sözlerine şöyle devam etti: Yapay zekânın iletişim teknolojilerinde özellikle de çağrı merkezi operasyonlarında aldığı pay giderek artıyor. Yapay zekâ destekli dijital çağrı merkezleri, verimliliği ve hızı artırırken, aynı zamanda insan hatasını minimize ederek daha güvenilir bir hizmet sunma potansiyeline sahip. 

Müşterilerimiz, konuşma ve kalite analizi, tahminsel analitik, chatbotlar ile veriye dayalı çağrı merkezi yönetimiyle gerek müşteri davranışlarını analiz ederek gelecekteki talepleri ve ihtiyaçları tahmin edebiliyor gerekse yapay zekâ destekli chatbotların doğal dil işleme yetenekleriyle kurum kültürüne uygun yanıtlarla müşteri taleplerini 7/24 doğru ve her dilde cevaplayarak müşteri deneyimini sadece lokal değil global olarak da geliştirebiliyorlar.

Çağrı Merkezlerini ARGE Merkezine Dönüştürenler Kazanacak

Şuan tek bir şey biliyoruz; o da her şeyin hızla değişiyor olduğu. Eskinin iş yapış biçimleri geride kaldı. Çağrı merkezleri dijitalleşme, yapay zekâ ile birlikte büyük veri merkezine dönüşüyor. Böyle değişken bir pazarda kalıcı olmanın tek yolu artık hızlı uyum ve entegrasyon kabiliyetidir.

Başarıyı yakalayan ve sürdürenler; müşteri beklentilerine etkin çözümler sunabilen; farklı müşteri temas noktalarını tek merkezden yöneten, veriye dayalı stratejilerle çağrı merkezini büyüme, ARGE merkezi olarak konumlandıran şirketler olacak.

Yapay Zekâ Teknolojileriyle Tasarrufu İnsan Odaklı İnovasyona Çevirmek Asıl Başarı 

Deloitte tarafından yapılan bir araştırmaya göre, müşteri hizmetlerinde yapay zekâ destekli chatbotların kullanımı geçen yıl %35 artmıştır. İletişim platformlarında chatbot kullanan şirketler, yanıt sürelerinde %25 azalma ve müşteri memnuniyeti oranlarında %20 artış bildirmiştir.