Tiran, Ohrid, Üsküp, Belgrad, Saraybosna ve Budva’dan oluşan rota; tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl tüm dünyadan milyonlara ziyaretçiyi kendine çekiyor. 

Balkanlar; tarihi, doğal güzellikleri ve kültürel yapısıyla tüm dünyadan turistleri kendine çekmeye devam ediyor. 

Üsküp ve Budva

Kuzey Makedonya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Üsküp, Balkanların en popüler noktalarından. Leziz bir mutfağa sahip olan Üsküp, doğal güzellikleriyle birlikte tarihi dokusuyla ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Üsküp, her noktasında tarihi bir değeri barındırıyor.

Küçük Avrupa olarak tanımlanan Budva, Adriyatik kıyısındaki benzersiz konumuyla tatilcilerin gözde noktaları arasında bulunuyor. Hem tarihsel yapıları hem de doğal güzellikleriyle, Balkanların ve Avrupa’nın da en güzel destinasyonları arasında bulunuyor.

Belgrad ve Tiran

Turistlerin uğrak noktası Belgrad, Avrupa’da avantajlı fiyatlarla bir tatil arayışında olanların ilk tercihleri arasında bulunuyor. Kültürel mirası ve festivalleriyle dikkat çeken Belgrad, canlı gece hayatıyla da eğlenceli bir tatil vaat ediyor. Belgrad, farklı lezzetlere ev sahipliği yapan restoranlarıyla büyüleyici bir tatilin kapılarını aralamak isteyenleri bekliyor. 

Osmanlı Tarihi’nden kalma birçok eseri barındıran Tiran, şehrin simgelerinden birisi olarak kabul edilen Tiran Ulusal Tarih Müzesi ve Tiran denilince akla gelen ilk yer olan İskender Bey Meydanı gibi tarihsel yapılarıyla ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Çeşitli festivallere de ev sahipliği yapan şehir, Balkanların mutlaka görülmesi gereken lokasyonları arasında bulunuyor. 

Saraybosna ve Ohrid

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ülkemize oldukça benzeyen yeme-içme kültürüyle en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor. Latin Köprüsü, Başçarşı ve Gazi Hüsrev Bey Camii gibi mekanları ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören Saraybosna, Balkan turlarının vazgeçilmez yerleri arasında öne çıkıyor.

Dünya Kültür Mirası listesine giren Ohrid; Arnavut kaldırımlı sokakları, kiliseleri ve camileriyle görülmeye değer bir lokasyon. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Ohrid, aynı zamanda Avrupa’nın en eski yerleşim bölgelerinden de biri. Farklı kültürlerin izlerini bünyesinde taşıyan şehir, görülmeye değer…