Dünyaca ünlü Forbes dergisinin yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke olarak KKTC'yi göstermesi gözleri 'Yavru Vatan'a çevirdi.

Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Hasan Ceran, KKTC'de en gözde lokasyonların, Magusa, Esentepe, Gaziveren ve İskele olduğunu belirtirken, "KKTC’de konut yatırımına Rus, İranlı ve Avrupalılar'dan sonra Türkiye'den de talep yüksek. Resmi Gazete'de yayımlanan son karar da talebi oldukça arttıracaktır" dedi.  

Girne'nin merkezinde 1+1 bir daire kiralarının 400 ile 650 İngiliz Sterlin'i arasında değiştiğini dile getiren Ceran, şu bilgileri verdi:

"2 bin 500, 3 bin Sterlin karşılığında kiralık penthouse daireler de bulunuyor. Girne, Lefkoşa, Gazimağusa gibi merkez bölgelerde artan kiralık ihtiyacı bu bölgelerde inşaat faaliyetlerini artırdı. Satılık 1+0 dairelerin fiyatı ise 55 bin Sterlin. KKTC, 20’den fazla üniversitesi, 110 binden fazla öğrencisi ile hem eğitim hem de  turizm adası konumunda. Dolayısıyla turistlere ve öğrencilere kısa süreli kiralamaların son derece karlı ve avantajlı olması gayrimenkul yatırımcılarını adaya yöneltiyor."

 

KAYNAK: HABER GLOBAL/SİBEL GÜLERSÖYLER