Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyarılarına, valiliklere gönderilen genelgedeki kurallara ve koronavirüs tablosundaki rakamların her geçen gün artış göstermesine rağmen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hala bazı vatandaşlar tarafından dikkate alınmıyor. Özellikle de tedbirlere uyum göstermenin hayati önem taşıdığı pandemik süreçte, yurdun dört bir yanından can sıkıcı görüntüler geliyor. 

O görüntüler bugün Antalya'nın Alanya ilçesinde tekne turuna çıkan bir gruptan geldi. Koronavirüs kurallarının hiçe sayıldığı teknede ne sosyal mesafeye, ne de maske kuralına itibar edildi.

TEKNEDE HALAY ÇEKTİLER, MASKE TAKMADILAR

Teknedeki grubun maskesiz bir şekilde, sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak halay çektiği görüntüler sosyal medyada yayınlandı. Kamuoyunun tepki gösterdiği görüntülerde vatandaşların bazılarının maskelerinin çenelerinde olduğu görülürken bazıları ise hiç maske takmadı.

Koronavirüs salgınında hayati önem taşıyan maske-mesafe-temizlik kuralı 

İçişleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre maske-mesafe-temizlik kurallarına dikkat edilmesi üzerine vurgu yapılırken memleketin dört bir yanından bu tarz manzaralar görmek de vatandaşların içine korku düşürüyor.