İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'na tepki yağmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde, işten çıkarılmayacaklarına dair söz almalarına rağmen sebepsiz yere işten çıkarılan bir grup Ankara'ya yürümüş, CHP binası önünde protesto başlatmışlardı. Ardından büfelere yapılan fahiş zammının ardından büfeciler tepki göstermiş, büfelerin kiralarını ödeyemeyeceklerini belirtmişti.

Ekrem İmamoğlu'na bu kez sosyologlardan tepki geldi.

GERÇEKLEŞTİRİLMEYEN BİR BAŞKA VAAT, HER MAHALLEYE 2 SOSYOLOG

Saraçhane Parkı'nda bir araya gelen DUSODOR üyesi bir grup sosyolog, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim döneminde vaat ettiği "her mahalleye 2 sosyolog" projesini anımsattı. 

VERİLEN SÖZLER UNUTULDU

İmamoğlu'nun gerçekleştirmediği vaatlerden biri de "her mahalleye 2 sosyolog" projesiydi. Dünya Sosyologlar Derneği Başkanı Necdet Topçu, yaptığı konuşmada bu projenin hem toplum sorunlarına yönelik hem de sosyologların sorunlarını sistematik bir şekilde çözmesine yönelik umutlu bir imkan doğurduğunu bildirdi.

Yapamayacağınız vaate bizi malzeme ettiniz

Projenin hayata geçme ihtimalinin çok yüksek olmasına rağmen bu doğrultuda hiçbir adım atılmadığını belirten Topçu, "Seçime konu edilen bu önemli meslek mensupları olan sosyologlar soruyor 'Yapamayacağınız vaadinize bizi neden malzeme yaptınız?' Madem böyle bir vaat yaptınız o halde şimdi sözünüzü tutma zamanı gelmiştir.