Akli Film prodüksiyon şirketinin imzasıyla TRT ekranlarına gelmeye hazırlanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi bu akşam görücüye çıkıyor. İzleyicisiyle ilk kez karşılacak olan dizinin hikayesi ve oyuncu kadrosu dikkat çekerken, diziseverler de dizinin konusunu araştırmaya başladı. Peki, Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var?

UYANIŞ: BÜYÜK SELÇUKLU DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Selçuklu İmparatorluğu'nun devlet yapısını, siyasi olaylarını ve savaşlarını anlatmaya hazırlanan yapım, ana konu olarak I. Melikşah'ın hayatını baz alıyor. 

Dizinin konusu şu şekilde:

Melikşah, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçer. Aynı gün çok sevdiği Kıpçak hatunu Başulu'yu doğum yaparken kaybettiği haberini de almıştır. Kıpçak-Selçuklu düşmanlığı sebebiyle yeni doğan bebek, devletin devamlılığı için tehlike arz ediyordur. Melikşah için bu durum çok zor olsa da onu bir daha görmemek ve sormamak üzere Nizamülmülk’e teslim eder.

Sultan Melikşah, Sultan Alparslan’dan aldığı Selçuklu Devleti’nin gücünü doruklara çıkarır. Fakat Selçuklu büyüdükçe düşmanları da hem devletin içinde hem de dışında çoğalmaktadır.

Doğumundan itibaren kaderinin devletle bir yazıldığı, ölene kadar da tek gayesinin devlete hizmet olacağı düsturuyla yetişen Sencer, yıllarca aldığı eğitimle idealist bir kahramana dönüşür ve bu kahramanlıklar onu Sultan Melikşah’ın fedaisi yapar. Nizamülmülk’ün en güvendiği adamlarından olan Sencer, devleti için tüm zorlu görevleri üstlenmeye hazırdır.

UYANIŞ: BÜYÜK SELÇUKLU DİZİSİNİN OYUNCULARI

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları arasında; Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe yer alıyor.

İLK ÖNİZLEME YAYINLANDI

Diziye ait resmi Youtube kanalında 1. bölüme ait bir önizleme videosu yayınlandı.