İstanbul'da yaşayan 38 yaşındaki bilgisayar yazılımcısı Tayfun Demir, 2007 yılında dolandırıcılık suçundan 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Cezası süresince üniversiteye kayıt yaptıran Demir, 2011 yılında sınav bahanesi ile çıktığı cezaevinden firar etmesinin ardından sahte ölüm belgesi hazırlayarak bir cinayete kurban gittiğine herkesi inandırdı.

Ölü raporunu savcılığa kabul ettiren Demir hakkında UYAP'taki çeşitli suçlarının ardından 100'den fazla arama emri çıkarılsa da, kağıt üzerinde ölü göründüğü için hep kurtuldu.

ÇEKTİĞİ KREDİYLE KENDİNİ ELE VERDİ

Sabıkası kabarık adamın ölmediği İstanbul'da bir banka şubesinden N.Ö. adına kredi çekmesiyle fark edildi. Bankada ekiplerin yaptığı incelemeler sonucunda Tayfun Demir'in ölmediği, hatta "Yusuf Demir" adını kullanarak ölüm belgesini bizzat getirdiği tespit edildi. Evrakların sahte olduğunun anlaşılması üzerine düğmeye basan polisler büyük çaba göstermelerine rağmen Demir'i yakalayamadı.

44 AYRI SUÇA KARIŞTI

Firari Tayfun Demir'in arandığı süre zarfında altı ayrı ilde dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, organ satışı gibi 44 ayrı suça bulaştığı öğrenildi. Söz konusu suçlardan hakkında toplam 52 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası bulunan Tayfun Demir'in yeri Muğla'da tespit edildi.

ÜNLÜ BİR YOUTUBER OLMUŞ

Demir altı aylık bir süre boyunca teknik takibe alındığında; Demir'in 450 bin takipçili bir Youtube fenomeni olduğu ve Muğla'nın Menteşe ilçesi kırsal Gazeller Mahallesi'ndeki bir müstakil evde yaşadığı öğrenildi. Polisler geçtiğimiz Pazar günü yaptıkları operasyonla Demir'i yıllar sonra yakalamayı başardı. Demir'in üzerinden kendi fotoğrafını yapıştırdığı sahte bir kimlik çıktı.

ONLARCA KİŞİYİ MAĞDUR ETTİ

Ölen kişinin adına bile sahte kimlik çıkardığı anlaşılan Demir cezaevine gönderilirken; yıllar boyunca isimlerini kullanarak mağdur ettiği vatandaşlar da suçlamalardan kurtuldu. Demir'in vatandaşların adına sahte kimlik düzenleyerek kaza yaptığı, adlarına krediler çekerek hapis cezası almalarına sebep olduğu öğrenildi.

YILLAR SONRA YAKALANDI

Demir'in 2018 yılında aranmasına rağmen bir televizyon programına katılım 1000 TL'lik ödülle ayrıldığı saptandı. Film gibi bir senaryo hazırlayan Tayfun Demir tutuklanarak cezaevine gönderildi.