Çuhadaroğlu Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nejat Çuhadaroğlu'nu hedef alan dolandırıcı, sahte Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı evraklarıyla ünlü iş adamını dolandırmaya çalıştı. Evrakların sahte olduğunu anlayan iş adamı, şüpheli hakkında suç duyurusunda bulundu.

ŞOFÖRÜ ARACILIĞIYLA 19 SAYFA SAHTE EVRAK YOLLADI

Şüpheli tarafından hazırlanan 19 sahte evrak, şoförü Ramazan Bay vasıtasıyla Çuhadaroğlu'na gönderildi. Sahte evraklar, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, İç Güvenlik Harekat Merkezi İstihbarat ve Terörle Mücadele Birimi'nce hazırlanan İhtiyaç Döküm Listeleri ve Sunu Bültenleri'nden oluşuyordu.

Şüpheli sahte evraklarla genel olarak Çuhadaroğlu'dan maddi talepte bulunuyordu. Ünlü iş adamı bu tuzağa düşmedi, soluğu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı.

YANINDA ÇEŞİTLİ EVRAKLARLA YAKALANDI

Halil Nejat Çuhadaroğlu'nun şikayette bulunmasının ardından şüpheliyi yakalamak üzere çalışmaya başlayan ekipler, şüpheliyi 16 Mart günü saat 11.00 sıralarında Kağıthane'deki bir adreste yakaladı. Şüphelinin yanında çeşitli evraklar bulundu.

Evrakların dokuz adet kırmızı renkli föy dosya ve bu dosyalara takılı vaziyette 44 adet üzerinde benzer şekilde İç Güvenlik Harekat Merkezi-İstihbarat ve Terörle Mücadele Birimi benzeri ibarelerin bulunduğu kağıtlar olduğu anlaşıldı.

ŞÜPHELİ YARGILANACAK

Adının Ernur Yavuz A. tespit edilen şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

İddianamede, A.'nın, 'Resmi Belgede Sahtecilik, Kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka,sigorta,kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılığa teşebbüs' suçundan cezalandırılması talep edildi.

Dava önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.