Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Aydıntuğ ailesi, dün gece yaşanan olaydan sonra yeniden Türkiye gündemindeki yerini aldı. Türkiye'nin ünlü cerrahlarından biri olan Prof. Dr. Semih Aydıntuğ, oturduğu evin balkonundan etrafa ateş açtı.

ANNESİNİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Evinin balkonundan ateş açarak çevredekilere dehşeti yaşatan ünlü cerrah, polislerin ikna çabalarına rağmen ateş etmeyi sürdürdü. Daha önceden korkunç bir olayla akıllara kazınan Aydıntuğ ailesinde, Aydıntuğ'un kızı Başak Aydıntuğ 12 yıl önce annesi Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki'yi boğazını keserek öldürmüştü. 

İKNA ÇALIŞMALARI 7 SAAT SÜRDÜ

Polisin "teslim ol" ihtarına uymadan dehşet saçmaya devam eden cerrah, içi boş bir polis aracına ateş açmaya başladı. Bunun üzerine olay yerine özel harekat polis ekipleri de çağrıldı.

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. 7 saatlik ikna etme çabasınını ardından gözaltına alınan cerrahın alkollü olduğu ve ayakta durmakta bile güçlük çektiği belirlendi. Cerrahın evinden 3 pompalı tüfek, bir tabanca ile 300'e yakın fişek ve mermi çıktı.

'PSİKOLOJİM BOZULMUŞTU'

Prof. Dr. Semih Aydıntuğ, Emniyet'te verdiği ifadesinde şöyle dedi: 

"40 yıllık cerrahım, yaşanan olayları neden ve ne şekilde yaptığımı psikolojik sorunlarımdan dolayı hatırlamıyorum. Evde tek başımaydım. Evde bulunan dağcı kazmasıyla, eşyaları kırmaya başladım. Silahla ateş açma olayını ben yaptım, ama yaptığım anı bile hatırlamıyorum. Hiçbir yeri kasıtlı olarak hedef almadım, bunu yaparken kendimde değildim. Psikolojim, son zamanlarda koronavirüs nedeniyle kaybettiğim hastalarım ve meslektaşlarıma üzülmem nedeniyle bozulmuştu. Yaşananlardan dolayı çok üzgün ve pişmanım. Yaşadığım ruhsal bunalımdan dolayı yaşanan bir olay."