İç siyasette zayıflayan ve yavaş yavaş kendi halkına dahi güven kaybı yaşatan Fransa, Merkel sonrasında AB liderliğine soyunmak adına Doğu Akdeniz hamlelerini agresif bir tutumla gerçekleştiriyor ve her fırsatta Yunanistan'ı Türkiye'nin üzerine salıyor. Sadece Yunanistan'ı değil, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni de Türklere karşı kışkırtan Macron, 3 ülkeyi de AB'de Türkiye'ye yaptırım isteyecek kıvama getirdi.

 

MERKEL OLAYA EL ATTI

Söz konusu üç ülkenin Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına ilişkin çağrılarından şu ana kadar sonuç çıkmadı. Almanya Şansölyesi Merkel de AB'de ağırlığını koyarak yaptırım kararının yanlış olduğunu savundu. Türkiye ile diyaloğun devam etmesi gerektiğini vurgulayan Merken, Yunanistan'ın Türkiye ile diyalog sağlaması gerektiğini de belirtti.

MERKEL YAPTIRIM YERİNE DİYALOG DİYOR

Fileleftheros Gazetesi Türkiye'ye yaptırım isteyen Rum liderliğinin "yaptırım yerine diyalog" diyen AB'nin ağır baskısına maruz kaldığı iddiasını öne sürdü.

Gazetede Rum liderin Türkiye'ye yaptırımlarda ısrar ettiği ancak Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bunun önüne geçtiği bildirildi.