Katılım finans sisteminin temelinde yer alan üretimi, ticareti ve ihracatı destekleme anlayışını öncelikleri arasına koyan Türkiye Finans Katılım Bankası, Yozgatlı küçük ve orta ölçekli işletmeler için önemli bir iş birliğine imza attı. Türkiye Finans ile Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında düzenlenen protokolün imza törenine, Türkiye Finans Ankara Bölge Müdürü Özgür Erbaş ve Yozgat Şube Müdürü Mehmet Bülent Tokgöz, Yozgat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Alakoç, Başkan Yardımcısı Bekir Tufan, oda yönetimi ve üyeleri katıldı. 

Yozgat TSO üyelerine özel avantaj paketi

Yapılan iş birliği kapsamında, Yozgat TSO üyeleri, ticari faaliyetlerini destekleyecek çeşitli bankacılık ürün ve hizmetlerinden özel fırsatlarla faydalanacak. Türkiye Finans, odaya kayıtlı küçük ve orta ölçekli ticari/sınai işletmelere, ihtiyaç duydukları hammadde, ticari mal, makine-teçhizat, taşıt, gayrimenkul, bilgisayar ve benzeri emtia için avantajlı kâr oranlarıyla ticari kredi tahsisi sağlayacak. Finansal Kiralama (Leasing) yöntemiyle finansman kullanımı da mümkün olacak. Yozgat TSO üyesi işletmeler aynı zamanda; katılım hesaplarında özel havuz, dijital kanallar üzerinden yapılan havale ve EFT işlemlerinde ve takasa verilen çeklerde ilk 6 ay boyunca masrafsızlık, POS talep edilmesi halinde indirimli ertesi gün komisyonu olanaklarından faydalanabilecek. 

İş birliği protokolü, yalnızca tüzel kişilere değil gerçek kişilere de avantajlar sağlıyor. Yozgat TSO üyesi gerçek kişiler, Türkiye Finans’ın ihtiyaç, taşıt ve konut finansmanlarında indirimli oranlardan yararlanabilecekler.

Yozgat’ın ekonomisine katkı sağlayacak iş birliği

Protokol, Yozgat TSO üyesi ticari işletmelere kaynak desteği sağlayarak bölgedeki ekonomik faaliyetlerin gelişimine katkı sunmayı hedefliyor. Türkiye Finans, çeşitli meslek grupları ve odalarla yaptığı iş birlikleriyle ticari faaliyetleri teşvik ederek, kurumsal müşterilerine sunduğu avantajlı hizmetlerle iş dünyasını desteklemeyi sürdürüyor.