Tatildukkani.com Genel Müdürü Güray Günay, uluslararası toplumlar için turizmin önemini vurgulayarak farkındalık yaratmayı hedefleyen 27 Eylül Dünya Turizm Günü’ne özel açıklamalarda bulundu. 

Konaklama fiyatlarında yüzde 50 artış

Sezonda yerli turistlerin ilk tercihleri arasında Antalya, Muğla ve İzmir’in geldiğini belirten Günay, “Yerli turistlerin bir diğer tercihi ise Kıbrıs oldu, bu lokasyonlar rezervasyonlarımızın yüzde 50’sini oluşturdu. Diğer yandan bu sezon konaklama fiyatlarında geçen seneye oranla en az yüzde 50’ye varan bir artış yaşandı. Fiyatlardaki artış beklentisi erken rezervasyona olan talebi de artırmıştı. Yılın özellikle ilk çeyreğinde erken rezervasyon taleplerimizde büyük artış yaşandı.” dedi.

Sezon sonuna doğru doluluk oranları arttı

Sezonun don dönemlerinde otel fiyatlarının düştüğünü ve bu paralelde sezon sonu kampanyalarıyla otel doluluklarını iyi bir seviyeye ulaştığını açıklayan Güray Günay, “Toplantı ve etkinlik grupları da doluluk oranlarını artırdı. Sonbahar döneminde termal otellere olan talep de artışa geçti. Diğer yandan, yazın hiç bitmediği Kuzey Kıbrıs da bu dönemde en çok tercih edilen lokasyonlar içerisinde yer aldı. Sezonda tatile gidemeyenler bu döneme yönelik planlama yapıyor, bu paralelde eylül ayı doluluk oranlarının yüzde 90’a ulaştığını söyleyebilirim. Ayrıca, gurbetçilerin de tatil için eylül ayını tercih etmesi bu oranların artmasını sağladı.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Yunan adalarına talepte büyük artış yaşandı

Otel fiyatlarının artmasından dolayı özellikle vizesiz Balkan ülkeleri ve kapıda vize uygulaması bulunan Yunan adalarına olan talebin de çoğaldığını açıklayan Güray Günay, “Yurt dışı turlarda da Dubai, Mısır, Bangkok, Pattaya, vizesiz lokasyonlar arasında da Balkanlar, Belgrad ve Üsküp en çok tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Yunan adalarına olan talepte de yüzde 50 oranında bir artış görüldü. Bu lokasyonların hem yurt dışı hem de vizesiz olması ve maliyetlerinin daha uyguna gelmesi misafirlerimiz tarafından tercih edilmelerini sağladı.” diyor.

Sektör olarak daha fazla çaba sarf etmeliyiz

Doluluk oranlarının artması için yapılması gerekenlere de değinen Günay, “Geçtiğimiz dönemde kampanyalar sayesinde doluluk oranlarında bir toparlanma yaşandı. Ancak sektör olarak daha fazla çaba sarf etmemiz gerektiği ortada. Bu süreçte kaliteli hizmet sunumunu ve misafirperverliğimizi ön planda tutarak hem tatilcilerin hem de işletmelerin memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz. Turizmi özellikle satın alma kısmında en kolay hale getirmeye çalışıyoruz. Tatildukkani.com’u herkesin ulaşabileceği, herkesin kolaylıkla kullanabileceği, ihtiyaç halinde iletişim kurabileceği bir marka olarak konumlandırıyoruz. Amacımız, tatil satın alan misafirlerimize tek elden tüm hizmetleri sağlamak. Güvenilir, çeşitli ve uygun fiyatlı tatil anlayışımızla tüm misafirlerimizi keyifli vakit geçirmeleri için çalışıyoruz. Satış sonrası hizmetlerimizle de misafirlerimizin yanındayız. Misafirlerimizin tatillerini en iyi şekilde yapmaları için tüm bu süreçlerde onların yanında yer alıyoruz." ifadelerini kullandı.