New York Times gazetesi, ABD'nin gündeminde uzun süre yer edinen vergi kayıtlarını ele geçirerek Trump'ın 10 senedir vergi vermediğini, gerekçe olarak ise şirketlerinin zararının karından daha fazla olduğunu gösterdiğini öne sürdü. Tekrar gündeme gelen konu sosyal medya platformu Twitter'da gündeme oturdu.

Habere göre, Trump söz konusu bahane ile 10 yıl boyunca vergi ödemesinde bulunmadı, yalnızca 2016 ve 2017 yıllarında 750'şer dolarlık bir vergi ödedi. 

ÇAĞRILARA KULAKLARI SAĞIR

Bilindiği üzere Trump, Demokratların çağrılarına kulak tıkayarak vergi beyanlarını açıklamayı reddediyor. Öte yandan eski ABD başkanlarının vergi beyanlarını kamuoyu ile paylaştığı gerçeğini göz önünde bulunduran ABD vatandaşları, duruma tepki gösteriyor. 

ABD Başkanı Donald Trump ise söz konusu iddialamalara ilişkin yaptığı açıklamada, New York Times gazetesinin haberi için "Tamamen uydurma haber." ifadelerini kullandı.

VERGİ BEYANLARI DENETİMDE

Sorulan soruları yanıtsız bırakan Trump, şu an vergi beyanının denetimde olduğunu ve denetim işlemlerinin sona ermesiyle birlikte vergi kayıtlarını kamuoyu ile paylaşacağını duyurdu.

 

Böyle bir zorunluluk yok

ABD'de başkanlık seçimlerinden önce vergi iadesinin kamuoyu ile paylaşılması hususunda bir yasa yok. Öte yandan 1976 yılından beri tüm başkan adaylarının vergi beyannamelerini kamuoyu ile paylaştığı biliniyor.