Sabah'ın Youtube kanalına açıklamalar yapan Doğan, Fenerbahçe ile oynayacakları maçla ilgili "Bizim için önemli maçlardan bir tanesi. Bir önceki maçtan önce de Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nu ağırladık, misafir ettik. Bizim Fenerbahçe Yönetim Kurulu'yla aramızda hiçbir şey yok. Ama istenmeyen olayların olduğu bir gerçektir. Bunları ne Fenerbahçe tarafı ne de Trabzonspor isterdi." ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Doğan ayrıca, "Daha önce de söylemiştim. Futbolun sahanın içerisinde kaldığı, taraftarımızın takımı desteklediği bir maç olsun istiyorum. Sahanın içinde kalmamız gerekiyor. Galibiyetle kapatacağımız bir maç olsun istiyorum. Trabzonspor misafirperverliğini her zaman göstermemiz lazım." açıklamasında bulundu.

Süper Lig'in 9 haftasındaki hakem yönetimlerini eleştiren Ertuğrul Doğan, "9 haftadır hakemler bize operasyon çekiyor. Eleştiri diyemezsiniz. Trabzonspor bu yapılanların farkında. Herkes dikkatli olmak zorunda. Bu kimin başına geliyorsa dikkatli olmak zorunda. Her maçta bir sıkıntı var. Trabzonspor camiası bu yapılanlardan dolayı gergin. Bunun niye olduğunu anlayamıyoruz. Her maçta yaşanması mantıklı ve olasılık hesabına uygun gelmiyor." değerlendirmesinde bulundu.