Red Bull TV’de canlı olarak yayınlanan WSBK hafta sonunda üç yarışta da zafere imza atan başarılı sporcu, hem WSBK kariyerinde 51. galibiyetini aldı, hem üst üste 10. galibiyetini aldı, hem de genel klasman liderliğini korumayı başardı.

Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) 6. durağından da 3 galibiyetle ayrıldı. Çekya, Most Pisti’nde gerçekleşen 3 yarıştan da zaferle ayrılan Razgatlıoğlu, WSBK kariyerinin 51. zaferine imza attı. 

Hafta sonunun ilk yarışına en yakın rakibinin 0,6 saniye önünde pole pozisyonunda başlayan Razgatlıoğlu, en yakın rakibi Petrucci’yi 5.7 saniye farkla geçerek yarışı birincilikle tamamlamıştı. Pazar günü gerçekleşen Superpole yarışında da galip gelen Razgatlıoğlu, hafta sonunun 2. yarışında da damalı bayrağı gören ilk isim oldu. Kıran kırana geçen Çekya turunda üç zaferin de sahibi olan Red Bull sporcusu, elde ettiği başarılarla puanını 303’e yükseltti. 

WSBK’da sezonun 7. etabı 10-11 Ağustos tarihlerinde Portekiz’de koşulacak. Kıyasıya geçecek mücadelelerin yaşanacağı yarışlar Red Bull TV ekranlarından canlı olarak seyirciyle buluşacak.

Rekora 1 galibiyet kaldı

Toprak Razgatlıoğlu, 1 galibiyet daha alması halinde Superbike tarihinin üst üste yarış kazanma rekorunu egale edecek. Rekor, 11 galibiyetle Jonathan Rea ve Alvaro Bautista’nın elinde bulunuyor.