FIFA açılan davayla ilgili kararını en geç 11 Temmuz tarihinde açıklayacak.

Dava sonucun açıklanmasına sayılı günler kala Ukrayna ekibi Shaktar'dan konu ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Shakhtar Donetsk Kulübü CEO'su Sergiy Palkin, Tete davasıyla ilgili şunları söyledi:

"Tete'nin sözleşmesinde 150 milyon euroluk tazminat maddesi vardı. Şimdi Tete ve Galatasaray, bu tazminat sorumluluğunu birlikte üstlendi."

"Uzun zamandır bu işin peşini bırakmıyoruz. Gereken adımları attık, dolu dolu belgelerle FIFA'ya savunmamızı verdik. Avukatlarımız da devrede. Top artık FIFA'da. Kararı onlar verecek."

Shakhtar Donetsk ile sözleşmesi devam eden Tete, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle FIFA'nın sağladığı 'ek kural 7'yi kullanarak geçtiğimiz sezonun yaz transfer döneminde Ukrayna ekibinden erken ayrıldı.

Sözleşmesi devam eden ve değeri o dönem 25 milyon euro olan Tete'nin takımdan ayrılmasının ardından oyuncunun Galatasaray'a gitmesinin kurallara aykırı olduğunu savunan Shakthar, FIFA'ya başvurdu ve tazminat talep etti.

Konu ile ilgili daha önce FIFA’dan ESPN’e konuşan kaynaklar, her oyuncunun durumunun farklı değerlendirileceğini, bu yüzden oyuncuların serbest kalma hakkına sahip olmadığını belirtti.

Ardından Ukrayna kulüplerinin mali durumu da dikkate alınarak Ek 7’de bazı değişiklikler yapıldı.

Bu değişiklikler arasında, Ek 7’den yararlanmak isteyen oyuncu ve personelin 1 Temmuz’a kadar kulüplerine yazılı olarak bildirimde bulunmaları ve 7 Mart 2022’den sonra sözleşme yenileyenlerin artık sözleşmelerini feshedemeyecekleri yer aldı.