CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir programda 10 bin yeni servis plaka vereceğini duyurmuştu. Bu duruma tepki gösteren servis minibüsçüleri toplanarak İstanbul Fatih'te bulunan İBB önünde eylem yapmaya başladı.

Tahdit sözü tehdit oluyor

Protesto yapan servisçiler, ellerindeki pankartlarla ve attıkları sloganlarla tepki gösterdiler. Toplanan 250 minibüsçü, İmamoğlu'na "Tahdit sözünüz tehdit oluyor." diyerek seslendi.

Belediye plaka satmak istiyorsa hodri meydan

İstanbul Servisçiler Odası Başkanı Karakoç, "Eğer ki belediye plaka satmak istiyorsa hodri meydan. 400 bin TL eden ihale açsın. Bugün 10 km ilerisi Kocaeli'nde 400 bin TL İstanbul'da 130 bin TL. Bunu hesabını kim verecek. Bizim amacımız adalet istiyoruz. Plaka Kocaeli'nde 400 bin TL ise İstanbul'da da 400 bin TL olmak zorunda." diyerek İBB'ye sert çıkıştı.

İSTANBUL SERVİSÇİLER ODASININ BİR SÜRÜ SORUNU VAR

İstanbul Servisçiler Odası Başkanı Uğur Karakoç, haklarını aramak için toplandıklarını söyleyerek İmamoğlu'na seslendi. Karakoç, İstanbul Servisçiler Odası'nın pek çok sorunu varken 10 bin plaka konusunun tekrar gündeme gelmesinin akıllarına yatmadığını bildirdi.

25 Mayıs'tan sonra İstanbul servisçi sektörüne giren herkesin korsan olduğunu bildiren Karakoç, "İstanbul il sınırları içinde yaşadığımız onlarca sıkıntı varken şoför kartı hostes yaşı araç yaşı yol belgesi sorunları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugünkü yaptığı açıklamalar bizi derinden üzmüştür bir kez daha bugün buradan kendisine verilen bilgilerin yanlış olduğunu söylüyoruz." dedi.