Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) “Tüm Gücümüzle Oradaydık, Oradayız” sloganıyla hazırladığı 2023 Entegre Faaliyet Raporu, uluslararası arenada büyük bir başarı elde etti. Faaliyet raporlarının Oscar’ı olarak bilinen dünyanın en büyük uluslararası raporlama yarışması Annual Report Competition (ARC) Awards’ta dört ‘Altın’ ve bir ‘Gümüş’ olmak üzere beş ödül kazanan rapor, “Kapak Fotoğrafı/Tasarım”, “İç Tasarım”, “Fotoğrafçılık” ve “İnfografikler” kategorilerinde ‘Altın’ ödül alırken, “Kar Amacı Gütmeyen Kuruluş” kategorisinde ise ‘Gümüş’ ödüle layık görüldü.

Rapor, Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (League of American Communications Professionals (LACP) tarafından düzenlenen ve dünyanın en prestijli uluslararası iletişim yarışmalarından biri olarak kabul edilen LACP Vision Awards’tan da iki ödül almaya hak kazandı. TEGV, 2001 yılından bu yana dünya çapındaki başarılı iletişim ve halkla ilişkiler projelerini ödüllendiren Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği’nden, Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Faaliyet Raporları kategorisinde ‘Altın’, EMEA Bölgesi İlgi Çekici Rapor kategorisinde ‘Gümüş’ ödüle layık görüldü. Ayrıca faaliyet raporu EMEA bölgesinin en iyi 16, Türkiye’nin ise en iyi 20 raporu arasında gösterildi.

Raporda, TEGV’in deprem bölgesindeki çalışmaları ayrıntılı olarak ele alındı

2023 Entegre Faaliyet Raporu’nda, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler sonrası TEGV’in deprem bölgesine giderek burada gerçekleştirdiği çalışmaları, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak hazırladığı projeleri, yıl içerisindeki faaliyetleri ve geleceğe dönük stratejileri bütünsel bir yaklaşımla ele alındı.

Türkiye’de eğitim alanında ilk kez Entegre Faaliyet Raporu yayınlayan STK olan TEGV, faaliyet raporlarını 2018 yılından bu yana Uluslararası Entegre Raporlama Merkezi (IIRC) tarafından oluşturulan temel kavram ve prensipler doğrultusunda hazırlıyor.