CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın belediye şirketi DİBEL Müdür Öner Çiçek ve CHP'li Meclis Üyesi Ali Çağlar ile bir olup, belediyeden iş isteme amacıyla gelen kadına bir çiftlik evinde tecavüz ettiği iddia edilmişti. 45 yaşındaki S.T., söz konusu olayla ilgili dava sürecine gideceğini ve bu işin peşini bırakmayacağını bildirmesinden 5 gün sonra Ahmet Deniz Atabay ifade vermek üzere bugün öğle saatlerinden sonra Didim Adliyesi'ne geldi.

ATABAY MAHKEMEYE SEVK EDİLMEDİ

Savcı Selahattin Baysal'a yaklaşık 1.5 saat ifade veren Atabay'ın mahkemeye sevk edilmesine gerek görülmedi. Serbest kalan Atabay, adliyeye geldiği resmi plakalı belediye aracıyla ayrıldı. Diğer tarafta ise DİBEL Müdürü Öner Çiçek ve Meclis Üyesi Ali Çağlar'ın hala ifade verdiği öğrenildi.

Canlı teşhis yapılmamıştı

Geçtiğimiz günlerde S.T. isimli mağdur kadın, şüphelileri teşhis etmek için Didim Emniyet Müdürlüğü'ne gitmiş, ancak canlı şekilde gerçekleştirilmesi gereken teşhis süreci fotoğraflar üzerinden gerçekleştirilmişti. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın soruşturmaya dahil olacağı biliniyor

Şüphelilerin fotoğraf üzerinden teşhis edilmesinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bakanlığın da dava sürecine dahil olacağı ve mağdur kadını koruma altına alacağı bildirilmişti.