İsminden de tahmin edilebileceği üzere 'sürücüsüz' olarak tasarlanan bu otomobilin tanıtımı ekim ayında gerçekleştirilecek. En azından başka bir ertelenme olmazsa.

Bu ayın başlarında Bloomberg, Tesla'nın 8 Ağustos'ta yapılması planlanan Robotaksi tanıtımını ekim ayına ertelediğini bildirmişti. Raporda gecikmenin Tesla'ya daha fazla prototip üretmek için zaman tanıması amacıyla yapıldığı belirtildi. Geçen hafta Elon Musk, bu haberi doğrularken yeni tanıtım tarihini ise açıklamamıştı.

Musk, yaptığı açıklamada 'önemli bir ön tasarım değişikliği' talep ettiğini ve bunun da ekstra zaman gerektirdiğini belirtti:

'Önemli olduğunu düşündüğüm bir ön tasarım değişikliği talep ettim ve ekstra zaman bize birkaç başka şeyi de göstermek için olanak sağlıyor.'

Musk, Tesla'nın 2024 ikinci çeyrek kazanç raporunu açıkladığı sırada yeni tanıtım tarihinin 10 Ekim olduğunu doğruladı. Aynı zamanda gecikmenin Robotaksi'de yapılan bazı değişiklikler nedeniyle olduğunu tekrar etti ancak bu değişikliklerin ne olduğu konusunda detay vermedi.

Tesla, son birkaç yıldır tamamen sürücüsüz bir araç olarak tasarlanan Robotaksi üzerinde çalışıyor.

 

 

KAYNAK:beyazgazete.com