Taksim bir sözlü taciz olayına tanıklık etti. İddiaya göre 23 yaşındaki Ö.K., Taksim'de metrodan indiği andan itibaren takip edildiğini fark etti. Kendisini takip eden 28 yaşındaki Sezer T., metrodaki seyahati esnasında kadının yanında oturuyordu. 

GÜVENLİK GÜÇLERİ DURUMA MÜDAHALE ETTİ

Genç kadının tedirgin davrandığını fark eden güvenlik güçleri duruma el atıp genç kadını ve onu takip eden Sezer T.'yi takibe aldı. İstiklal Caddesi'nde bulunan bir mağazaya giren kadın, burada Sezer T.'den kurtulmaya çalıştı. Mağazadan çıktığı anda da adamın sözlü tacizine maruz kaldı.

Güven Timleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler adamı suçüstü yakaladı.

AKIL ALMAZ SAVUNMA

Hakkındaki haberlerin ardından suç duyurusunda bulunan Sezer T.'den akıl almaz bir savunma geldi. Amacının sadece kadını korumak olduğunu vurgulayan adam, "Taksimde hasta olduğunu sandığım bir kadın gördüm. Yoldan geçen başka şahıslar bana kadınla ilgili sorular sorup götürmek istediklerini söylediler. Ben de bunun üzerine genç kadını korumak amacıyla yanında yürümeye başladım." ifadelerini kullandı.

İnsanların yüzüne bakamıyorum

"Amacım taciz etmek değildi. Tek amacım kendisini korumaktı. Bu nedenden dolayı yanlış anlaşıldım. Beni linç ettiler. İşimden ve evimden oldum. İnsanların yüzüne bakamıyorum."