15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin yıl dönümünde spor camiasından art arda mesajlar geldi.

Spor camiası, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için sosyal medya hesapları ve resmi internet sitelerinden paylaşımlar yaptı.

Spor camiasından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için yapılan paylaşımlar şu şekilde:

Beşiktaş: 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi Saygıyla ve Rahmetle Anıyoruz! Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimizi, laik ve demokratik düzeni canları pahasına koruyarak destan yazan aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, bu uğurda şehit düşen vatandaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Fenerbahçe: Hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde bir kez daha altını çizerek söylüyoruz ki; Büyük Türkiye Cumhuriyeti, sahip olduğu asil değerlerle Atatürk’ün izinde ilelebet yaşayacak, Fetö ve benzeri örgütlere hiçbir zaman teslim olmayacaktır. Bugün de, kendisine atılan iftiralar ve yapılan algı çalışmaları ile hala bazı güçlerin hedefinde olan Fenerbahçe, doğru bildiklerinden, ilkelerinden ve değerlerinden taviz vermeden mücadelesine devam edecektir. Dünyanın en büyük spor kulübü Fenerbahçemiz, her zaman kıymetli vatanı ve milleti için var gücüyle çalışmaya, ay yıldızlı bayrağı dünyanın her yerinde gururla temsil etmeye devam edecektir.

Galatasaray: Ülkemizin bütünlüğünü bölmeye yönelik hain darbe girişiminin 8. yılında demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Türk milletinin kendi geleceğini belirleme hakkını gasp etmeye çalışanların, karanlık emellerine asla ulaşamamalarını yürekten diliyoruz. Cumhuriyetimizin çağdaşlık ufku daima açık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü birlik beraberliğimizin güçlü temellerinden olsun.

Trabzonspor: 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı vatan müdafaası yolunda canını veren tüm şehitlerimizi Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde saygı ve minnetle anıyoruz.

Başakşehir: 15 Temmuz, milletimizin istikbal ve istiklal mücadelesinin, bağımsızlık destanının adıdır. Kahraman şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Kasımpaşa: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Antalyaspor: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü! Demokrasimizin, milli birlik ve beraberliğimizin hedef alındığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, vatanımız için canını ortaya koyan şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz minnetlerimizi sunuyoruz.

Gaziantep FK: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi ve ülkemize sahip çıkan milletimizi şükran ve minnetle anıyoruz.

Çaykur Rizespor: Hain darbe girişiminin yıldönümünde, ihanete boyun eğmeyen korkusuz milletimize şükranlarımızı sunuyor; şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

Adana Demirspor: 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde aziz milletimize şükranlarımızı sunuyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz.

Kayserispor: 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı dik duran milletimize şükranlarımızı sunuyor; vatanımızın birlik ve beraberliği için şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Sivasspor: 15 Temmuz gecesi gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran tüm şehitlerimizi rahmetle, canlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Konyaspor: Hain darbe girişiminde canları pahasına vatanımızı savunan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, kahraman milletimizin #15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlarız.

Samsunspor: Milletimizin birlik ve bütünlüğü için gözlerini kırpmadan bu yolda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Hatayspor: 15 Temmuz gecesi demokrasimize karşı yapılan hain darbe girişiminde vatanımız için canını ortaya koyan şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de minnetlerimizi sunuyoruz.