Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşa edilecek Sosyal Konut Projesine başvurular 14 Eylül'de gece saatlerinde e-Devlet üzerinden başladı.

TOKİ'den alınan bilgiye göre, ilk etapta 81 ilde yapılacak 250 bin konut için ikinci gününde e-Devlet'ten 1 milyon 440 bin 788, bankadan da 125 bin 53 başvuru yapıldı.

Edirne'de Halkbank'a evraklarıyla gelenler başvurularını tamamlamak için sıraya girdi. Yoğunluk nedeniyle banka önünde zaman zaman sıra oluştu.

VATANDAŞ MEMNUN

Başvuru yapan Hasan Hüseyin Acar, projenin şartlarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Projeyle ev sahibi olmayı istediğini belirten Acar, "Kampanya çok iyi, vatandaşlar da ilgi gösteriyor. Ödemeler uygun, kira öder gibi ev sahibi olacağız." dedi.

Alaattin Dosman da piyasa şartlarına göre projedeki ev fiyatlarının normal olduğunu ifade etti.

Bu tarz projelerin ev sahibi olmada kolaylık sağladığını ve devam etmesini istediklerini dile getiren "Allah razı olsun iyi bir fırsat. Bu fırsatı inşallah iyi bir şekilde değerlendireceğiz." diye konuştu.

Kırklareli'nde bankalara evraklarıyla gelen vatandaşlar başvuru yoğunluğu oluşturdu.

Halkbank'a başvuru yapan Ferda Sönmez, projenin herkese hayırlı olmasını diledi.

Normal şartlarda ev almaya imkanı olmayanlar için projenin güzel olduğunu ifade eden Sönmez, başvuruda bulunan herkesin ev sahibi olmasını diledi.

Kendisine de kurada ev çıkmasını temenni ettiğini dile getiren Sönmez, "Kurada bize ev çıkarsa vallahi çok güzel olur, memnun oluruz. Böyle bir imkan tanınmışken evi olmayan herkes için çok güzel olur. İnşallah kurada çıkar ümit ediyoruz." diye konuştu.

GAZİANTEP

E-Devlet üzerinden başvuru imkanı olmayan ve erkenden başvuru yapmak isteyenler evraklarını teslim etmek için erken saatlerde Halk ve Ziraat bankaları şubelerine geldi.

İlk gün bankaların önünde oluşan sıra ve kuyruklar başvurunun ikinci gününde de devam ediyor.

Proje kapsamında 10 bin 24 konutun yapılacağı Gaziantep'te başvuru sırası bekleyen 61 yaşındaki Şerif Aşa, AA muhabirine, ev sahibi olmak istediğini ve başvuru için geldiğini söyledi.

Kiracı olduğunu ifade eden Aşa, "2 çocuğum engelli. Proje için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz. Kiracıyız, ev sahibi olabilirsek çok memnun oluruz. Bir ev hasretimiz var ve bir gün kavuşmak istiyoruz." dedi.

Asgari ücretli çalıştığını belirten Erol Yılmaz ise uzun yıllardır konut projeleriyle vatandaşların ev sahibi olduğunu ama kendisinin başvurularının olumsuz sonuçlandığını belirtti.

Kiraların yükselmesiyle zorlandığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şuna inanıyoruz ki, Cumhurbaşkanımız elinden gelen her şeyi yapıyor ve projeler üzerinde çalışıyor. Piyasalarda da çok yükseklik var. Her şeyin iyisini temenni ediyoruz. Kısmette varsa olur yoksa da yapacak bir şeyimiz yok. İnşallah ev çıkar. isterim ki herkese ev sahibi olsun çıksın."

AĞRI

Ağrı'da da sosyal konut projesine başvurular devam ediyor.

E-Devlet üzerinden başvuru imkanı bulamayanlar, sabahın erken saatlerinde bankaların önünde yoğunluk oluşturdu.

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar yoğunluk nedeniyle sırayla banka şubelerine alınıyor.​​​​​​​

​​​​​​​