Salgından bu yana alınan tedbirlerin "Yeni Normal"den sonra gevşetilmesiyle virüsün tamamen bittiğini sanan bazı vatandaşlar, koronavirüs testleri pozitif çıkmalarına rağmen umarsızca dışarıda dolaşmaya, hatta topluluğun içine karışmaya devam ederek insan sağlığını ciddi derecede tehdit ediyor. 

VALİLİKLERDEN AÇIKLAMA

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın verdiği bilgiye göre, hastanede korona tedavisi gören 80 yaşındaki kadın, 72 saatte 5 düğüne gitti.

Günaydın, akıl almaz olayı böyle anlattı: "Teyzeye 'Son 72 saatte nereye gittin' diye soruyorlar. O da '5 tane düğüne gittim' demiş. Şimdi bu düğünlerin yasaklanmasının nedeni kim? Kurallara uymayanlardır. Kuralların hepsini kenara bırakıp, tedbirlere uymazsanız, vaka sayısı artacak, tekrar kısıtlamalar gelecek."

FABRİKADA KAÇAK ÇALIŞTI

Yine Vali Günaydın tarafından yapılan açıklamada, 14 gün evde karantinada kalması için izin verilen bir işçinin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikadan hariç, başka bir fabrikada kaçak olarak çalıştığını söyleyerek, "Bu olacak iş mi? OSB ve Kayseri Sanayi Odası'nı uyardık. 'Yakın temaslıları da izole edin' dedik." diye isyan etti.

AİLECEK TEHLİKE SAÇTILAR

Samsun'da evinde karantina altında tutulan bir ailenin düğüne gittikleri, ayrıca izolasyonda tutulan bir hastanın da restoranda yemek yediği tespit edildi.

LUNAPARK'TA ÇALIŞMAYA GELDİ

Denizli Emniyeti,şehirlerarası otobüs terminalinde bekleyen bir vatandaştan şüphelenerek kimlik tespiti yaptı. Karantina süreci sona ermeden gelen 55 yaşındaki Enver Y.'nin, Lüleburgaz'dan, Denizli'nin Çameli ilçesine lunaparkta çalışmak için geldiği öğrenildi.