Sony, oyunseverlerin yıllarca beklediği PlayStation 5'i (PS5) Türkiye dahil birçok ülkede 19 Kasım tarihinde piyasaya sürdü. Yüksek özellikleriyle dikkat çeken PlayStation 5'in Türkiye fiyatı da belli oldu. Oyunseverler, yeni oyun konsollarına minimum 8299 TL'den kavuşabilecek. İşte Sony PlayStation 5 oyun konsolunun özellikleri...

YÜKSEK HIZLI SSD TEKNOLOJİSİNE SAHİP YENİ NESİL KONSOL

Pandemik süreçte konsol oyunları büyük rağbet görünce oyunseverler merakla bekledikleri PlayStation 5 oyun konsolunun fiyatını da araştırmaya başladı. Bu sene oyun dünyasına damgasını vurmaya hazırlanan PlayStation 5'in özellikleri göz dolduruyor.

Yüksek donanıma sahip olan oyun konsolu, özel üretim entegre CPU ve GPU mimarisi sayesinde oyunculara 4K kalitesinde oyun deneyimi yaşatıyor, ayrıca oyun konsolunda bulunan I/O teknolojisine sahip ultra-yüksek hızlı SSD sayesinde oyuncular neredeyse hiç beklemeden oyuna başlıyor.

PlayStation 5'in dikkat çeken 3D ses teknolojisi özelliği

PlayStation 5 oyun konsolu, DualSense adıyla bilinen kablosuz kontrol cihazıyla birlikte geliyor. Ancak konsolun en çok dikkat çeken özelliklerinden biri olarak 3D ses teknolojisi gösteriliyor. 3D ses teknolojisi sayesinde oyuncular 4K ekranda gerçekçi bir deneyim yaşamalarının yanı sıra gerçekçi ses efektleriyle oyun deneyimlerini daha keyifli bir hale getirebiliyor.

PlayStation 5 farklı bir fiyattan satışa sunulabilir

PlayStation 5'in fiyatı, Sony tarafından yapılan açıklamaya göre ilerleyen haftalarda değişebilir. Cihazın tavsiye edilen satış fiyatı 8299 TL olsa da, satışa sunulduğu tarihteki maliyet ve mali yükümlülüklerin de etkisiyle fiyatta oynama yapılabilir.

PLAYSTATION 5 DONANIMSAL ÖZELLİKLERİ

Oyunseverlerin merakla beklediği PlayStation 5'in donanımsal özellikleri de belli oldu. İşte yeni nesil oyun konsolunun içinde bulunanlar...