Türkiye koronavirüs tablosundaki rakamların artış göstermesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu arasında bir istişare yapıldı. Toplantıda koronavirüse dair alınacak tedbirler açıklanırken, Bakan Koca, Ankara Valiliği ve İstanbul Valiliği'nden gelen açıklamalar doğrultusunda sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı, onun yerine maske-mesafe-temizlik kurallarına sıkı bir şekilde uyum gösterilmesi gerektiği belirtildi. Ancak tedbirler kapsamında 65 yaş üstü için bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağı uygulaması getirildi.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN ŞEHİRLER

Koronavirüste risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşlar, alınan karar doğrultusunda hafta sonu sokağa çıkma yasağına tabi tutulacak. Sokağa çıkma yasağı olan iller şu şekilde listeleniyor:

Yalova, Gümüşhane, Erzi̇ncan, Antalya, Çankiri, Mardi̇n, Muğla, Elaziğ, Bartin, Kirikkale, Aksaray, Kocaeli̇, Karabük, İzmi̇r, Konya, Ankara, Bursa, Mani̇sa, Bolu, Balikesi̇r, Kayseri̇, Siirt

Söz konusu illerde 65 yaş üstü için kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

SİGARA İÇMEK YASAKLANDI

Giresun İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında alınan karara göre; Giresun genelinde cadde, sokak, park ve bunun gibi kamuya açık alanlarda sigara içmek yasaklandı. Bu bağlamda Giresun, Ordu ve Kastamonu'nun ardından sigara yasağı getiren illerden oldu.