Bilim Adamları, “Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında waldeyerin mide caddesi denen oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek onikiparmak bağırsağına (duodenum) geçer.

Eğer insan sıvıyı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra onikiparmak bağırsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan birçok hastalıktan korunmuş oluyor. Bilim insanları rastgele sıvı alıp ayakta tüketmenin bazı hastalıklara daha fazla maruz bırakacağını belirtiyor. Bilim insanlarına göre ayakta su içildiğinde tazyikli su sıkılmış gibi organlar hırpalanıyor. Oturur vaziyette su içmekte ise su mideye kıvrılarak yavaş yavaş gidiyor.

Suyu içerken imkânlar ölçüsünde kıbleye yönelip, oturarak besmele çekip su bardağı sağ ele alınarak içmelidir. Her hususta olduğu gibi su içerken de itidal üzere hareket etmeli aşırı derecede su içmemeli, çok soğuk ve çok sıcak olanlardan da sakınmalıdır. Su üç yudumda içilmelidir.

 

KAYNAK:yeniakit.com