UEFA Avrupa Ligi kura çekimlerinde 2020-2021 sezonunda karşılaşacak takımlar belli oldu. Türkiye'nin tek temsilcisi olan Sivasspor'un adı I grubunda yer aldı. Temsilcimiz Sivasspor, Karabağ, Maccabi Tel-Aviv ve Villarreal takımları ile aynı grupta mücadele edecek.

AVRUPA LİGİ'NDE ZORLU RAKİPLER

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza ÇalımbaybeIN Sports'ta kura çekimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çalımbay, grubun iyi gözüktüğünü, ancak Sivasspor'un zorlu rakiplerle eşleştiğini belirtti.

Kadroyu Avrupa Ligi'ne özel hazırladıklarını bildiren teknik adam, "Bu milli arayı da iyi değerlendirdikten sonra o gruptan çıkacağız. Hiçbiri kolay maçlar olmayacak, zor maçlar olacak." ifadelerini kullandı.

'TEK KORKUM SAKATLIKLAR'

Hiçbir şeyden korkmadığını, yalnızca oyuncuların sakatlanmasından korktuğunu belirten Rıza Çalımbay, Türk takımlarının artık Avrupa'da cesurca oynadığını belirterek, "Galatasaray yenildi ama çok iyi oynadığı yerler de oldu. Biz de elimizden geleni yapacağız." dedi.

Hem kendimiz hem de ülkemiz için oynayacağız

Ülke puanının baskı yaratmadığını belirten Çalımbay, Sivasspor olarak hem kendileri hem de Türkiye için oynayacaklarını belirterek, "Benim hedeflerimden biri Avrupa'da başarılı olmak. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Avrupa'da isimleri olan futbolculara sahibiz. İyi şeyler yapacağız, yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.