Bu aileler, enerji, perakende ve lüks tüketim gibi sektörlerde büyük etki yaratıyor.

İşte 2024 yılında servetleriyle dikkat çeken dünyanın en zengin 5 ailesi...

KOCH AİLESİ

Amerika'nın en büyük özel şirketlerinden biri olan Koch Industries'in sahipleri olan Koch ailesi, 144 milyar dolarlık servetiyle bu listenin beşinci sırasında yer alıyor. Aile, özellikle petrol ve kimya sektöründe etkili.

İş insanı Charles Koch, 60 milyar dolarlık serveti ile dünyanın 22'inci en zengin kişisi. Diğer kardeşlerle birlikte Koch ailesinin net varlığı toplamda 128,8 milyar dolar civarında.

Koch kardeşler olarak bilinen grup, sağ-özgürlükçü ya da Amerikan tarzı özgürlükçü bir siyasi duruşla ABD siyasetindeki mali ve siyasi etkisiyle öne çıktı. 

DUMAS AİLESİ
Fransız moda devi Hermès’in altıncı nesil varisleri, 151 milyar dolarlık servetiyle listenin dördüncü sırasında. Lüks moda ve aksesuarlarda dünya lideri olan Hermès, Kelly çantalarıyla tanınıyor ve global çapta bir iz bırakıyor.

Hermes, 1837 yılında Fransız iş insanu Thiery Hermes tarafından kuruldu. 235 milyar dolarlık büyüklüğü ile dünyanın en değerli 50 şirketi içerisinde yer alan Hermes, ailenin 6. kuşak üyelerinden CEO Axel Dumas tarafından yönetiliyor. 

BERNARD ARNAULT VE AİLESİ

LVMH'nin lideri Bernard Arnault ve ailesi, 191,8 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer alıyor. Lüks tüketim sektörünün devlerinden biri olan Arnault ailesi, moda ve parfüm gibi alanlarda dünya çapında tanınan markalara sahip.

75 yaşındaki Bernard Arnault, 1978 yılında aile şirketi Ferret Savinel'de yönetim kurulu başkanı oldu. Savinel'in başında iken Arnault, ünlü lüks markası Christian Dior'u satın aldı. 1989 yılında Fransız iş insanı, Louis Vuitton ve Moet Hennessy markalarının birleşmesiyle oluşan LVMH grubunun çoğunluk hissesini 2,6 milyar dolar ödeyerek ele geçirdi. Yıllar içinde Arnault, LVMH'yi dünya çapında bir moda, kozmetik ve mücevher devi haline getirdi. 

AL NAHYAN AİLESİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'nin hükümdar ailesi olan Al Nahyan, 305 milyar dolarlık net servetiyle dünyanın en zengin ikinci ailesi. Enerji sektöründe ve stratejik yatırımlarda büyük rol oynayan bu aile, son yıllarda hızla yükseldi.

WALTON AİLESİ

Dünyanın en zengin ailesi olan Walton ailesi, 347 milyar dolarlık bir servete sahip. Walmart’ın kurucuları olarak bilinen bu aile, perakende sektöründe dünya lideri konumunda. Walton kardeşler, Jim, Rob, Alice, Lukas, Christy, Nancy ve Ann, bu devasa serveti kontrol ediyor.

Bugün 2.3 milyon ve 11 binin üzerinde mağazası bulunan Walmart ilk mağazasını 1962 yılında Arkansas'ta açmıştı. 

Sam Walton 1992'de hayata veda etti. Ardından Walton'ın oğlu Rob yönetim kurulu başkanı oldu. 2016'da ise Steuart Walton, Walmart yönetim kurulunda babası Jim'in yerini aldı.