Toplantıya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan katıldı.

Türk-İş Başkanı Atalay'ın açıklamaları şu şekilde:

"Kamuda ücret dengesizliği var. Emeklilerin, asgari ücretlilerin sıkıntısı var. 10 bin TL ile bir hafta geçinme şansımız yok. Tablo ortada...

Özel sektör geçmişte kamudan öndeydi. Kamu şimdi en düşük duruma düştü. Özel sektördeki karlar ortadayken 10 yıllık bir işçiye 10 bin lirayı çok görüyor. Bunlar bizi işçiyi maraba zannediyor. Bizim üzerimizden ekonominin düzelmesinin şansı yok. Bizim üzerimizden ellerini çeksinler."

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Çalışmalarımızı bir manifesto olarak kabul edebilirsiniz. Büyümeye rağmen emekçilerin milli gelirden faydası yok. Asgari ücretli azalmıyor artıyor. AB ülkelerinde asgari ücret bir istisnai ücret iken bu durum ülkemizde böyle değil. Peki bu durumdan kim kazanıyor? Sermaye, kazanıyor. Bu gidişat hak etmediğimiz bir gelişme. Vergi sistemi de dahil daha çok kazanandan daha az, daha az kazanandan daha çok bir sistem var. Bu vergiler ne için, kim için harcanıyor? Bizim karşılaştığımız sorunlar. Bizim çözümü konusunda sorumluluk yüklüyor. Sadece sorunları değil çözümleri de konuştuk. "

DİSK Başkanı Çerkezoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Çalışma hayatının temel gündemlerini ele aldık. 10 başlık altında topladık. İşçiler, emekçilerin yaşadığı sorunlar tesadüfen çıkmadı. Bu ülkeyi yöneten siyasal ve sınıfsal tercihlerinin sonucudur. İşçinin haklarının sadece seçim zamanında değil gerçek bir demokrasiyle sorunlarının çözülmesini bekliyoruz. "