Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) koronavirüsle ilgili tüm dünyaya yaptığı ciddi uyarıların ardından son olarak İspanya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerde vaka sayısının tavan yaptığı bilgisi duyanları korkuttu.

BÖYLE GİDERSE 1 MİLYONU AŞACAK

Pandemi süresi boyunca dünya genelindeki vaka sayısı 27 milyon 492 bin 982'ye kadar yükseldi. Bu sayının ciddi bir bölümü ise sağlığına kavuşmayı başardı. Virüsü yenerek sağlığına kavuşan kişi sayısı 19 milyon 592 bin 280 kişi olarak kaydedilirken, ölüm sayısı çok ciddi bir rakama ulaştı.

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı olarak yaşamını yitiren kişi sayısı 896 bin 926 olarak kayıtlara geçti.

Hala tedavisi devam eden kişi sayısı ise 7 milyon 3 bin 776'ya ulaştı.

CAN KAYBI REKORU HİNDİSTAN'DAN GELDİ

Hindistan Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkedeki toplam can kaybı 72 bin 775'e ulaşırken, yalnızca 24 saat içinde yaşamını yitiren kişi sayısı 1133 oldu. Bu da ülkenin en fazla ölü sayısına şahit olduğu gün olarak kaydedildi.

İSPANYA VE BREZİLYA VERİLERİ

Öte yandan, Güney Amerika ülkesi Brezilya'daki 4.28 milyon kişi, koronavirüs illetine yakalandı. İspanya'da ise korkulan yaşandı, koronavirüs vaka sayısında 500 bin eşiği aşıldı. İspanya bu bağlamda 500 bin vaka sayısını aşan ilk Batı ülkesi oldu.

İspanya genelinde koronavirüs vaka sayısı 525 bin 549'a yükseldi. Ülke şu anda Avrupa'da en yüksek günlük artışın görüldüğü ülke olarak biliniyor.