Yapılan araştırmalara göre, özellikle sabah içilen kahvenin içerisine eklenen bir kaşık hindistan cevizi yağı yalnızca zayıflatmakla kalmıyor aynı zamanda vücuttaki iltihabı da kurutuyor.

Kahve, yeterli miktarda tüketildiğinde günlük ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlarken, içerisine Hindistan cevizi yağı eklendiğinde besleyicilik özelliği artar ve enerji seviyesini onlarca kat artırır.

Hindistan cevizi yağı içerisinde bulunan yağlar, metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor böylelikle vücut tarafından gün içerisinde yakılan kalori miktarı artıyor.

Antioksidan bakımından zengin olan Hindistan cevizi yağı, vücuttaki toksinlerin hızlı bir şekilde atılmasını sağlıyor. Bu sayede, karaciğer başta olmak üzere birçok organı toksinlerin zararlı etkilerine karşı koruyor.

Yapılan araştırmalara göre; hindistan cevizi yağı düzenli tüketildiğinde kolesterol seviyelerini düşürüyor. Bu durumda kalp damar sağlığı korunmuş oluyor.


Kahvenin içerisine eklenen hindistan cevizi, bilişsel fonksiyonların iyileşmesini sağlayarak konsantrasyonu artırıyor.
 
Kahve ve hindistan cevizi yağı, stresi azaltmaya yardım ediyor aynı zamanda hormon dengesizliğini bitiriyor.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan hindistan cevizi yağı, bu özelliğini antiviral etkisinden alır. Bu sayede vücut hastalıklara karşı korunur.

Hindistan cevizi yağı, sindirim sistemini düzenleyen lifler içeriyor bu durum sindirim sorunlarının ortadan kalkmasını sağlıyor.
 
Kahvenin içerisine eklenen hindistan cevizi, anti-enflamatuar özelliğe sahiptir. Bu sayede vücuttaki iltihap belirtileri azalır.