Polyansky, "İsrail şimdi Gazze'de askeri varlık fikrini, Mısır ile geçiş ve Philadelphia koridoru üzerindeki kontrolleri de dahil olmak üzere, sürdürmekte ısrar ediyor. Anlaşmanın parametrelerinde böyle bir değişikliğin bölgedeki bazı ülkelerin şiddetle karşı çıktığı bir şey olduğunu da not ediyoruz" dedi.

"Orijinalinden farklı bir anlaşmayı zorlayarak kimin adına hareket ediyorsunuz?" diye soran Rus diplomat, ateşkes için Konsey'de, haziran ayında kararlaştırıldığı doğrultuda ilerleme kaydedilememesinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Polyansky, "Güvenlik Konseyi bu şekilde formüle edilen bir anlaşmayı asla onaylamadı" ifadesini kullandı.

Polyansky, şu açıklamaları yaptı:

"Gerçek şu ki Washington temelde tüm Konseyi 10 aydır rehin tutuyor, veto hakkını kullanmakla tehdit ediyor ve böylece Filistin sorunu ve Gazze'de ateşkes veya Orta Doğu’da barış sürecini bir bütün olarak ilerletme konusunda sert ve net kararlar almamızı engelliyor. 2735 sayılı Karar uygulanmıyorsa, bunu bozanlara yaptıklarının sonuçlarına kesinlikle katlanacakları mesajını verecek yeni bir belge çıkaralım ve çatışmanın herhangi bir tarafının kaprislerine bakılmaksızın şiddeti durdurmaya yardımcı olacak bir uygulamayla kararımızı verelim."