23-27 Ekim tarihleri arasında İspanya'nın Valensiya şehrinde düzenlenen FIA Motor Sporları Oyunları’nda, Türkiye’yi gururlandıran bir başarı geldi. 85 ülkeden 700 sporcunun 26 farklı disiplinde yarıştığı organizasyonda, Türk milli takımına ilk madalyasını Red Bull sporcusu Ali Türkkan ve co-pilotu Oytun Albayrak kazandırdı. Ford Fiesta ile Rally2 kategorisinde yarışan ikili ikinci gelerek gümüş madalya kazandı. Toprak yarışında muhteşem bir mücadele ortaya koyan Türkkan, Türk milli takımına ilk madalyasını getirdi.

2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda en genç Türkiye Ralli Şampiyonu unvanını elde eden Red Bull sporcusu Ali Türkkan, FIA Motor Sporları Oyunları’ndaki başarısıyla uluslararası arenada da adından söz ettiriyor. Ali Türkkan bugün koşulacak asfalt yarışını ilk 5 içinde tamamlarsa, yarın düzenlenecek özel madalya yarışına da katılmaya hak kazanacak.

Genç yaşına rağmen kariyerinde önemli başarılara imza atan Türkkan, 2023 Dünya Ralli Şampiyonası WRC3 sınıfında dört yarışa katılmış ve Sardunya Rallisi’nde podyuma çıkmayı başarmıştı.