Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin bu yılki yedinci etabına 28-29 Eylül tarihlerinde Antalya ev sahipliği yapacak.

On beş yıl sonra ülkemize geri dönen etkinlikte, bir Türk sporcu wildcard ile atlayışçı olarak yer alacak. 2013 – 2024 yıllarında bu alanda Türkiye rekortmeni olan genç sporcu Kıvanç Gür, Red Bull Cliff Diving Antalya etabının wildcard sporcularından biri olacak. 

7 Yaşında Kalp Ameliyatı 10 Yaşında Milli Sporcu

Öğrenimini A.B.D.’de University of Louisville’de tamamlayan genç sporcu, 10 metre dalış branşında okul rekorunun da sahibi. Bu alanda pek çok başarısı bulunan Kıvan. Gür, yedi yaşındayken geçirdiği kalp ameliyatı sonrası spora daha da tutkuyla bağlanarak henüz on yaşındayken milli takıma katılmaya hak kazandı. 

Red Bull Cliff Diving’te yer alacağı için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Kıvanç Gür, “Böylesine uluslararası ses getiren bir etkinlikte ülkemde, ülkemi temsil edeceğim için çok mutluyun. Kariyerimde en büyük hedefim Red Bull Cliff Diving Antalya'da kürsüye çıkmak. Bir sonraki hedefim ise 2028 yılında ülkemi bir Türk atlayıcı olarak 10 metre kule dalında temsil etmek.” dedi.

Red Bull Cliff Diving’in 7. Etabı 29 Eylül’de Antalya’da Gerçekleşecek

Her yıl izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatan Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin her durağında 8 erkek, 8 kadın atlayışçı ve wildcard ile berlirlenen 4 erkek, 4 kadın atlayışçı olmak üzere toplam 24 sporcu kendi kategorilerinde en iyisi olmak için mücadele ediyor. 

Red Bull Cliff Diving Antalya'da sporcuların atlayış yapacağı rampa üzerindeki tasarım Les Benjamins markası tarafından dizayn edildi. Yarışacak sporcuların hazırlıklarını yapacağı alanın sponsorluğunu ise Decathlon üstlenirken, Segway Ninebot alanda sporculara sürdürülebilir ulaşım desteği sunacak.

Yoğun katılım beklenen etkinliğin diğer sponsorları arasında Listerine, Migros ve A.O. Smith markaları da yer alıyor.