Musa Dinç isimli bir yazar, 'Gül ve Düşün' adlı kitabında yer verdiği, "Boz ayının bakireliği son buldu, bekâretim gitti, namusum beş paralık oldu!" ifadelerin ardından Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmış, ardından  'Çocuk, hayvan, ölmüş insan bedeniyle üretilen müstehcen yayınları yayınlamak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise söz konusu kitabın bakanlık onaylı olmadığını duyurmuştu.

GÜL VE DÜŞÜN KİTABI BAKANLIKTAN ONAY ALMADI

MEB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Milli Eğitim Bakanlığı, yalnızca bünyesindeki ders kitaplarının onayını vermektedir. Medyaya yansıyan söz konusu içerik, hikâye kitabı kategorisindedir, Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir." 

3 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ

Didim Sulh Ceza Mahkemesi, 'Gül ve Düşün' adlı kitabın basılması ve dağıtılmasını yasaklayarak kitabı toplattırdı. Öte yandan, Musa Dinç ve yayın evi yetkilisi hakkında hazırlanan iddianamede, masal kitabı olarak basılan kitapta müstehcen yazı ve sözlere yer vererek 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerine müstehcen tesir yaptığı belirtildi.

Musa Dinç ve yayınevi sahibi Aydın Coşkun hakkında 'Müstehcen Yayınların Yayınlanmasına Aracılık Etmek' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.