Paris’te 26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenen yaz olimpiyatlarında özellikle Türk sporcuların yarıştığı spor dallarına ilginin arttığı gözlemlendi. Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut.com, Temmuz ve Ağustos ayları ile bir önceki dönemi  karşılaştırdı. Türk takımlarının yarıştığı okçuluk, voleybol, güreş, eskrim, binicilik ve jimnastik derslerine olan talepte büyük artış yaşandığı görüldü.

Odaklanmayı Güçlendiren Okçuluğa Yoğun İlgi 

Paris Yaz Olimpiyatları sonrası dikkat çeken sporların başında okçuluk geldi. Müsabakaların başladığı dönem ile birlikte yükselişe geçen ilgi, Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırım ve Ulaş Berkim Tümer’den oluşan klasik yay erkek milli takımının bronz madalyayı kazandığı 29 Temmuz tarihi itibariyle artarak devam etti. Verilere göre; geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu yılın Ağustos ayında okçuluk derslerine olan talepte yüzde 244 artış yaşandı. Bu sonuç, aynı zamanda çocuklarda odaklanma becerilerini geliştirmede etkisi büyük olan okçuluğun yükseliş trendinde olduğunu da gösteriyor. 

Filenin Sultanları Voleybola İlgiyi Artırdı 

Türkiye kadın milli voleybol takımı son dönemlerde kazandığı başarılarla her yaştan ve her kesimden insana büyük motivasyon kaynağı olurken voleybolu da özellikle kız çocukları arasında popüler bir spor haline getirdi. Paris Yaz Olimpiyatları döneminde voleybol kurslarına olan talep geçen senenin Temmuz ayına kıyasla bu Temmuz ayında yüzde 352 arttı. Bu artışın geçen yılın Ağustos ayına göre bu Ağustos ayında yüzde 179 oranında gerçekleşmesi bekleniyor. 

Güreş Derslerine Talep Yüzde 163 Arttı

Paris Yaz Olimpiyatları ile birlikte dikkatleri üzerine çeken ve büyük ilgi gören bir diğer spor da güreş oldu. Taha Akgül’ün ve Buse Tosun Çavuşoğlu’nun bronz madalya kazanmasıyla ata sporu olarak bilinen güreşin özel dersine talepler Temmuz ayı verilerine göre geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 163 arttı.

Olimpiyatlarla Birlikte Eskrim Derslerinde Yüzde 158 Talep Artışı Oldu

Resmi spor olarak 19. Yüzyılda kabul edilen eskrim de olimpiyatlarla birlikte ilgi toplayan sporlardan oldu. Paris Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’yi eskrimde temsil eden ve son 16 turunda büyük mücadele ederek umut veren Nisanur Erbil’in ardından eskrim derslerine olan talep geçen yılın Ağustos ayı ile kıyaslandığında bu yıl 158 oranında artış gösterdi.

Binicilik Derslerine Talep Yüzde 190 Arttı

Ata sporlarından biri olan binicilik de olimpiyatlarla birlikte öne çıkan spor dallarından biri oldu. Her yaştan kişinin, özellikle yeni bir hobi edinmek isteyen ebeveynlerin, başlangıçtan ileri seviyeye kadar binicilik derslerine olan taleplerinde yoğun bir artış gözlemlendi. Geçen yılın Ağustos ayı verileriyle kıyaslandığında, bu yılın Ağustos ayında binicilik derslerine olan talepler yüzde 190 arttı.

Jimnastik Kursu Taleplerinde Yüzde 100 Artış Gözlendi

Paris Yaz Olimpiyatları’nın etkisiyle, çoğunlukla 3-5 yaş arası çocukların beden gelişimi için tercih edilen jimnastik, vücuduna esneklik kazandırmak isteyen yetişkinlerin de favorisi haline geldi. Geçen yılın Temmuz ayına göre bu yılın Temmuz ayında jimnastik kursu taleplerinde yüzde 100 artış kaydedilirken, Ağustos ayında bu artışın geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 123 olması bekleniyor.