Cumhuriyetçi ABD Başkan Adayı Donald Trump'ın seçim sürecinde Kamala Harris'e saldırmaya çalışacağı uyarısında bulunan Obama, kendisinin ve eşi Barack Obama’nın bu konuda kişisel deneyimleri olduğunu söyledi.

"Donald Trump yıllarca insanların bizden korkması için elinden gelen her şeyi yaptı” diyen Obama, “Dünyaya ilişkin sınırlı ve dar bakış açısı, siyah olan iki çalışkan, yüksek eğitimli ve başarılı insanın varlığının kendisini tehdit altında hissetmesine neden oldu" şeklinde konuştu.

Trump’a ithafen "Şu anda aradığı işin o siyahların işlerinden biri olabileceğini ona kim söyleyecek?" diye soran Obama, Trump'ın "insanların hayatlarını daha iyi hale getirecek gerçek fikirler ve çözümlerin yerine çirkin, kadın düşmanı, ırkçı yalanlara sarıldığını” söyledi.

Harris'i “orta sınıftan gelerek yükselmiş nitelikli bir başkan adayı” olarak tanımlayan Obama, ortak göçmen geçmişlerine atıfla "Annelerimiz okyanuslar kadar uzakta büyümüş olsalar da bu ülkenin vaatlerine olan inançları aynıydı. Bu yüzden Harris’in annesi de 19 yaşında Hindistan'dan buraya taşınmış" diye konuştu. Harris'in Howard Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu ve ardından hukuk fakültesine gittiğini anlatan Obama, "Sonra da halk için çalışmaya başladı" dedi. Harris’in başkan olmaya “fazlasıyla hazır” olduğunu kaydeden Obama, “Kendisi başkanlık makamına talip olan en nitelikli kişilerden biridir” ifadelerini kullandı.