Yerli ve yabancı şarkıları kanun, darbuka, klarnet, keman gibi sazlarla alaturka tarzda yorumlayan müzik grubu “Dolapdere Big Gang”, Paşabağları Vadisi’nin muhteşem atmosferinde dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. 

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi, “Yaşayan Miras Söyleşisi ve Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı. Ünlü oyuncu Ercan Kesal, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde Nevşehirlilerle buluştu. Gazeteci Yazar Yasin Temel ise Damat İbrahim Paşa Külliyesi’nde “Dijital Çölde Yaşam” etkinliğinde festival katılımcılarıyla bir araya geldi. 

GELENEKSEL VE ÇAĞDAŞ SANAT BİR ARADA

Çocuk Köyü’nde gerçekleşen “Karagöz Hacivat Kukla Yapım Atölyesi”nde çocuklar yeni bilgi ve beceriler edindi. Paşa Konağı Halk Kütüphanesi’nde,  Yazar Merve Çalışkan’ın katılımıyla çocuklar için “Güzel Atlar Ülkesi Atölyesi” gerçekleşti. Çalışkan, şehir tarihi ve yaratıcı yazarlık üzerine atölye çalışmasıyla çocukları şehrin efsaneleri, tarihi figürleri ve unutulmaz hikâyeleri üzerinden masalsı bir yolculuğa çıkarttı. Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nde “Geleneksel El Sanatları Atölye Çalışmaları” gerçekleşti. Avanos’ta “Çömlek Atölyesi”, Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi’nde ise “Kitre Bebek Atölyesi” bugün de ziyaretçilerini ağırladı. 

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Avanos Amfitiyatro önünde kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” ile çocuklar gönüllerince eğleniyor. Çocuklar festivalin beşinci gününde “İbiş Kukla Gösterisi” ve çocuk tiyatrosu “Ege ile Gaga” ile eğlenceli saatler yaşadı. Dokuz gün boyunca çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak.