Paşabağları Vadisi’nin muhteşem atmosferinde ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, uzun süre hafızalardan çıkmayacak bir piyano resitali sundu. Kendi yazdığı “Güneş Ülke Anadolu” eserinde Anadolu tarih ve kültürünün bize kattığı değerleri anlatan Uğurlu, konserini yöresel ezgiler ve türkülerle renklendirdi.

Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen oyunları ve performansları da festivalde yer alıyor. Festivalin üçüncü gününde Konya Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen 2 perdelik tiyatro oyunu Trendeki Kız sanatseverlerle buluştu.

GELENEKSEL VE ÇAĞDAŞ SANAT BİR ARADA

Çocuk Köyü’nde gerçekleşen Karagöz Hacivat Kukla Yapım Atölyesi ve Uçurtma Atölyesi’nde çocuklar yeni bilgi ve beceriler edindi.

Avanos’ta çömlek ve Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi’nde ise Kitreyle Geri Dönüşüm Atölyesi’ne katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

YEŞİL DOKUNUŞ: KÜLTÜR YOLU DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ 

Kültür Yolu Festivali'nde çıkan atıkların sanatla buluştuğu atölyeler, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar, Teknik ve Meslek Liseleri öğrencilerini bir araya getirerek ortak çalışma imkânı sunuyor.

Yeşil Dokunuş: Kültür Yolu Dönüşüm Atölyesi kapsamında; Geri Dönüşüm Kutusu Yapım Atölyesi, Satranç Oyunu Yapım Atölyesi ve Ödev Dosyası Yapım Atölyesi Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesi’nde gerçekleşti.

Elde edilen ürünler köy okullarına gönderilerek topluma ve çevreye hizmet etmenin yanı sıra gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine ve topluma katkı sağlamalarına olanak tanıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Avanos Amfi Tiyatro Önünde kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” ile çocuklar gönüllerince eğleniyor. Çocuklar festivalin üçüncü gününde çocuk tiyatrosu Kral Şakir ve dans eden kukla gösterisi etkinlikleriyle keyifli zamanlar geçirdi.  

Dokuz gün boyunca çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak.