Bir soru üzerine Dervişoğlu, partisindeki istifalardan kendisinin ve arkadaşlarının etkilenmediğini ifade etti.

Dervişoğlu, "Bunlar siyasette olur. Yenileri de olabilir, sorumluluğunun icaplarını yerine getirmeyen ya da sorumluluğunu taşımayan bir kısım insanın istifasını şahsen ben de talep edebilirim, isteyebilirim, onlara fırsat bırakmadan. Bunlar normal şeyler, diğer partilerde de oluyor" dedi.

Dervişoğlu, "rahatsızlık yaratabilecek bir istifa dalgasının oluşmadığını" belirtti.

Bir soru üzerine,üye istifalarının 2023 seçimlerinden önceki "3-6 Mart sürecinde" başladığını ifade eden Dervişoğlu, "Çok yoğun bir istifa oldu, hem 3 Mart'ta hem de 6 Mart'ta oldu. Ondan sonra da böyle bir rutin üzerinden gidiyor" diye konuştu.

KORAY AYDIN'A ÜZÜLDÜM

Koray Aydın'ın istifasına yönelik soru üzerine Dervişoğlu, şunları söyledi:

"Koray Bey'in istifasını diğer istifalardan ayırırım. Koray Bey partinin 200 kurucusundan biri, ayrıca kurucu teşkilat başkanı. Türk siyasetinde önemli yeri olan, yüksek görevlerde bulunmuş bir siyasi şahsiyet. Dolayısıyla onun istifasına 'üzülmedim' dersem yalan olur."

Dervişoğlu, partisinden "genç iki arkadaşlarının istifa ettiğini" belirterek, şöyle konuştu:

"Neden istifa ettiklerini anlamadım. 'Hizmet etme imkanı bulamadım' diyor. Siyasette milletvekili olmak için kimlerin hangi çabayı sarf ettiğini biliyorsun. Bu arkadaşlar da bir kalemin ucuyla hiçbir çaba sarf etmeden, hiç ter akıtmadan, emek sarf etmeden milletvekili olmuşlar. Önemli görevlere gelmişler. Kendisine oy veren ve peşi sıra koşup, onu milletvekili yaptırmak için emek sarf eden arkadaşların haklarına ve hukuklarına saygı göstermemişler. Bunu makul karşılayabilmek mümkün değil."

Bazı kişilerin istifa sırasında "büyük laflar" ettiklerini ifade eden Dervişoğlu, "Bir kısım istifa eden arkadaşın ailesini arayarak, istifalarını engelleyebilirdim. Babalarının hatırına istifa etmekten vazgeçiyorsa, ona o sıfat yakışmıyor demektir. Hiç olmazsa milletvekili olmaya devam etsin. Babasının vesayetinden çıkarayım istedim. Yoksa arayıp halledebilirdim babasını. Ama adam kalsın istedim." diye konuştu.

Dervişoğlu, partisinin kurucu genel başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin soruya, "O konulara hiç girmiyorum. Ben, 'Kim ne istiyor, hangi tartışmayı yaratacak? Öyle bir dileği temennisi var' diye bakıp, o temenniye ya da o değirmene su taşımak zorunda değilim. Yani Koray Bey'i kamuoyu da merak ediyor deyip sorabilirsiniz. Özgür Bey iki defa görüştü Tayyip Erdoğan ile ne konuştuklarına dair bir merak oluştu mu toplumda?" cevabını verdi.