"Keşke hiçbir yerde savaş olmasa." diyen Beşiktaşlı futbolcu, "Çok zor bir konu. İki yaşımdayken evimizi ve her şeyimizi geride bırakıp Arnavutluk'a gitmek zorunda kalmışız. İlk etapta orada 3-4 ay kalmışız. Bu konu aile içinde her konuşulduğunda, onların nasıl hissettiğini görebiliyor, anlayabiliyorum. Hayatta kalmak için neler yaptıklarını biliyorum. Sonrasında Kosova'ya geri döndüğümüzde her şeyimiz yanıp kül olmuştu. Sıfırdan bir hayata başlamamız gerekmişti. Biz bunları yaşadığımız için oradaki insanları anlayabiliyorum. Umuyorum ki dünyada hiçbir yerde savaş olmasın ama maalesef var. Çok zor bir durum gerçekten. Bizim gördüklerimiz çok zor. Sadece sosyal medyadan görüyoruz. Gerçekte orada olmak nasıl bir his, o insanlar neler hissediyor, neler yaşıyor... Gerçekten çok zor" diye konuştu.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst'un oyun sistemine alışmaya çalıştıklarını dile getiren Rashica, şu anda her şeyin çok iyi gittiğini belirtti.

Geride kalan sezonun kendileri için zorlu geçtiğini hatırlatan Rashica, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece taraftarlar değil oyuncular için de çok zor bir sezondu. Kendimizi gösteremedik, istediğimiz futbolu oynayamadık ama yine de en kötü sezonu bile Türkiye Kupası zaferiyle kapattık. Bu sayede de Avrupa kupalarına katılım gösterdik. Kısa sürede çok fazla teknik direktör değişikliği yaşadık. Herkes kendi tarz ve taktiksel yaklaşımını getirmeye çalıştı. Elimizden geleni yaptık. Bazısıyla oldu, bazısıyla olmadı. Geçmiş geçmişte kaldı. Artık önümüze bakacağız. Bu sezona yeni bir hoca ve yeni fikirlerle başlıyoruz. Yeni hocamız, ekibiyle farklı fikirler ve enerji getirdi. Hocanın kendi tarzı var ve istediklerini yapmaya çalışıyoruz. Şu anda da her şey iyi gidiyor. Nasıl oynamamız gerektiğini anlatıyor. Giovanni van Bronckhorst, ofansif bir futbol oynatıyor ve topa sahip olmamız gerektiğini söylüyor. Bence Beşiktaş zaten böyle oynamalı. Antrenmanlarımız da iyi geçtik. Oynadıkça oyunumuzu geliştireceğiz."