Microsoft, iPhone ve Android arasında tercihini yaptı. Çin’deki çalışanlarına gönderilen bir uyarı kapsamında Android sahiplerinin iPhone’a geçmesi istendi. Birkaç büyük güvenlik açığı yaşayan şirket, ofiste Android kullanılmasını istemiyor.

Çin’de birkaç büyük siber güvenlik ihlali yaşayan Microsoft, çalışanların güvenliğini artırmak için çeşitli adımlar attı. Bloomberg tarafından hazırlanan rapora göre teknoloji devi, Çin’deki tüm çalışanlarının iPhone kullanmasını istiyor. Bu kapsamda Android cihazların ofise getirilmemesi tavsiye edildi.
 
Bu değişiklik ile şirket, Çin’deki Android cihazlara özgü güvenlik sorunlarını ele almayı amaçlıyor. Ayrıca Çin hükümetinin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle Google Play Store’u ülkede kullanmak mümkün değil. Bu da Microsoft Authenticator gibi uygulamaların resmi mağazadan güncellenmesini engelliyor.
 
Şirket içerisinde paylaşılan uyarıda, güvenlik güncellemeleri olmadan Android cihazların güvenlik açıklarına karşı korunamadığı belirtildi. iPhone modelleri ise Microsoft’un mobil cihaz yönetimi yazılımı aracılığıyla güvenlik güncellemelerini alabiliyor.
 
Microsoft, yeni politikanın Eylül ayında yürürlüğe gireceğini ve bu noktada çalışanların Android telefonlarıyla ofise gelmemesi gerektiğini söyledi. Çalışanların iş uygulamalarına ve e-postalarına yalnızca Apple cihazları üzerinden erişmelerine izin verilecek.