İş birliği ile sektördeki 25 yıllık okul ve ekol misyonunu bir adım daha ileri taşıyan Esteworld, American Academy of Aesthetic Medicine (AAAM) ile ilk eğitimini botoks, dolgu, peeling ve enerji kaynaklı uygulamalar, cilt tipleri ve cilt özellikleri alanlarında düzenledi. Yurt içi ve yurt dışından gelen onlarca doktor, eğitimin ikinci ayağında American Academy of Aesthetic Medicine eğitmenlerden mezoterapi eğitimi aldı. Pratik ve teorik eğitimlerin yer aldığı program sonunda eğitime katılan tıp doktorlarına American Academy of Aesthetic Medicine tarafından sertifikaları verildi.

Estetikte komplikasyonların azaltılması, güvenli uygulamalar, hasta memnuniyetinin artırılması, Türkiye'ye ve diğer ülkelere iyi eğitim almış, deneyimli hekimlerin yetiştirilmesinin amaçlandığı iş birliği kapsamında eğitimler farklı konularda devam edecek. 

“İnsanlar öncelikle gençleştirme etkisine odaklanıyor”    

Mezoterapi eğitimleri sırasında uygulama hakkında bilgiler veren Esteworld Medikal Direktörü Dr. Burak Tuncer, “Mezoterapi yüz, boyun, dekolte bölgesi ve el gibi oldukça geniş bir uygulama alanı sunuyor. Ayrıca leke, iz, selülit ve gözenek tedavilerinin yanı sıra kırışık, sarkma, yaşlanma etkilerini azaltma, cildi nemlendirme ve en önemlisi gençleşme için kullanılan bir yöntem. Bu çoklu bölge ve çoklu tedavi alanları ile mezoterapi özellikle son 15 yıldır dünyada ve ülkemizde çok daha yoğun talep alırken, insanlar öncelikle gençleştirme etkisine odaklanıyor. Hastanın yaşı, kırışıklık yoğunluğuna göre hazırlanacak kişiye özel formüllerle doğal gençleşme mümkün. Hastaların yoğun talebine cevap vermek ve Türkiye estetik sektöründe doğru ve etkili mezoterapi uygulamaları gerçekleştirilmesi adına American Academy of Aesthetic Medicine (AAAM) iş birliğindeki eğitimlerimizin ikinci ayağına bu uygulamayı vermek istedik” şeklinde konuştu.  

“Alanında iki önemli devi bir araya getirdik”

American Academy of Aesthetic Medicine (AAAM) iş birliği hakkında da konuşan Tuncer, “Türkiye son yıllarda özellikle dünyada medikal estetik, saç ekimi ve plastik cerrahi anlamında öne çıkan bir ülke. Şu an ülkemize dünyanın 200 ülkesinden hasta geliyor. Birçok farklı alanda operasyon geçiriyor, en kaliteli hizmeti alıyor ve ülkelerine dönüyor. Esteworld olarak 27 senedir sağlık sektöründe plastik cerrahi alanında bu hizmetleri veriyoruz. Bu hizmetleri verirken yıllar içerisinde birçok hekimin yetişmesine, birçok kliniğin bizden sonra bu alanda büyümesine ve gelişmesine destekledik, öncü olduk. Böyle bir sektörün başlangıcında önemli bir mihenk taşı koyduk. Dünyanın medikal estetik eğitimi anlamında en iyi bilinen akademisi ile iş birliği yaparak bu işi uluslararası eğitim anlamında da devam ettirmek istedik. Alanında iki önemli devi bir araya getirdik. Bu, aynı zamanda Amerika'da bu alanda ürün, hekim ve uygulama kısmında da önemli. İş birliğimizle uluslararası camiada çalışan doktorları yetiştirmenin yanı sıra Türkiye'nin ulaştığı bilgi ve tecrübeyi tüm dünyaya duyurmak istiyoruz” dedi.

“Sektörün tüm dünyadaki geleceği için çok değerli bir iş birliği”

American Academy of Aesthetic Medicine Üye ve Eğitmeni Dr. Ahmet Atalık, “Türkiye'nin jeopolitik konumu dolayısıyla 6 saatlik uçuş mesafesi ile bir buçuk milyar insan Türkiye'ye ulaşabiliyor. Bu eğitim iş birliğinin en önemli misyonu da Türk sağlık turizmine hizmet edecek, tanıtımını yapacak yabancı hekimlerin ülkemizde eğitim almaları. Dünyada medikal estetik alanında birçok eğitim var. American Academy of Aesthetic Medicine eğitimleri 1999'dan beri devam eden ve birçok ülke tarafından kabul edilen standartta. 27 yıldır başta saç ekimi tedavi ve uygulamaları olmak üzere bütün dünyada çok iyi tanınan ve deneyimli bir ekibe sahip Esteworld iş birliğiyle daha iyi, kaliteli, güvenli ve deneyimli hekimler yetiştirmek için bu eğitimi Türkiye'ye taşıdık. Sektörün dünyadaki geleceği için çok değerli bir iş birliği oldu. Pratik ve teorik bilgileri yine en son teknoloji ve teknikleri Esteworld iş birliği ile yapmamız çok doğru bir seçim oldu. Medikal estetik alanında çalışacak, güvenli ve iyi sonuçlar çıkaran, kaliteli ve hasta haklarına saygılı hekimler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin konumu nedeniyle, Balkanlar'dan Kafkaslar’dan, Ortadoğu'dan ve özellikle Avrupa'dan birçok hekim eğitime gelerek bizim bilgi ve deneyimlerimizi gördü. Bizim sağlık hizmetlerimizin ve eğitimlerimizin ne kadar iyi ve kaliteli olduğunu deneyimleyerek öğrendiler. Eğitim için ülkemize gelen bütün yabancı doktorlar gelecekte aynı zamanda bizim birer sağlık elçimiz olacak, ülkelerinde tanıtımımız için önemli roller oynayacaklar. Medikal estetik alanında verdiğimiz üst seviyedeki eğitimler ile bilgi ve deneyimlerimizi sadece ülkemiz için değil dünyadaki tüm hekimlerin hizmetine sunduk” dedi. 

“Esteworld’ün sektörün ve hastaların taleplerine verdiği değerin bir göstergesi”

Mezoterapi eğitimi ve uygulamaları hakkında da bilgiler veren Atalık, “Standart bir formülü olmayan mezoterapinin içeriği, tedavi edilen bölgeye ve amaca yönelik farklılık gösterir. Yüz, boyun, dekolte ya da el için veya leke, gençleştirme, iz ve gözenek tedavileri için farklı içerikler kullanılır. Cildin genellikle orta tabakası dermise uygulanan mezoterapi vitamin, mineral, hyaluronik asitlerle hazırlanabilmektedir. Doğal sonuçlar için, cildin pembe, parlak ve canlı görünmesini sağlayan mezoterapi aynı zamanda gelecekteki birçok deri deformitesini önleyici olarak yarar sağlar. İz, leke ve gözeneklerin tedavisinin yanında, kırışıklıkların azalmasına yardımcı olması nedeniyle son yıllarda mezoterapi hastalar tarafından tercih ediliyor. Her yıl daha fazla kişi cildine olan faydaları görerek bu uygulamaya yöneliyor. Mevsim ve iklim koşulları fark etmeksizin uygulanabilen bu tıbbi tedavi yöntemi, formül içeriğine göre 7 ila 14 gün ya da 2 ila 3 haftalık aralıklarla tekrarlanabiliyor. Yaş sınırı bulunmaması, etkili akne skar tedavileri ve cilt kalitesini artırıcı özellikleriyle erken yaşlarda uygulanabiliyor. Mezoterapi uygulamaları yaşlanma karşıtı ve deri deformitelerinin onarımının yanında ayrıca saç zayıflığı ve dökülmelerinde, ağrı tedavisinde, bel, göbek, basen ve gıdı gibi bölgesel zayıflama için sıklıkla başvurulan bir tedavi yöntemi. Böylesi değerli, güvenli ve etkili bir yöntemin Esteworld ile gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde yer alması da Esteworld’ün sektörün ve hastaların taleplerine verdiği değerin bir göstergesi niteliğinde” açıklamalarında bulundu.