Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve iç bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.
 
Marmara'nın kuzey ve doğu kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı bölgeleri, Osmaniye, Çankırı, Hatay'ın kıyı şeridi, Ankara'nın kuzey bölgeleri ve Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceği öngörülüyor.
 
Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Özellikle Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 
Meteoroloji'nin İstanbul uyarısında ise "Parçalı ve çok bulutlu, (Cumartesi)yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı" denildi.
 
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.