İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısı için TBMM'ye geldi. Burada basın mensupları tarafından soru yağmuruna tutulan Meral Akşener, ilk başta cevap vermek istemese de buradaki ısrarlara dayanamayarak Ümit Özdağ ve Buğra Kavuncu arasındaki gerilimle ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Akşener, Özdağ'a çok sert çıkışarak yaptığı şeyin partisini karalamak için yapıldığına dikkat çekerek, "Milletvekili hür iradeleriyle fikirlerini belirtmeleri partimiz için çok önemli. Şimdi ilginç olanı ölçü kaçsa da bu fikirlerine saygı duydum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum. Bunu söyleyen çok büyük bir yalancıdır. Bugün İstanbul İl Başkanımız Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak." dedi.

NELER YAŞANMIŞTI? ÜMİT ÖZDAĞ NELER SÖYLEDİ?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, FETÖ'den hapis yatan Enver Altaylı'nın yeğeni İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cü olmakla suçladı. Özdağ ayrıca Kavuncu'nun "Kazakistan Türk İş Adamları Derneği"nde başkan yardımcısı olarak görev yaptığını ileri sürdü. Söz konusu derneğin FETÖ'nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. 

FETÖ derneğinde yıllarca görev yaptı

Ümit Özdağ, Kavuncu'nun yıllarca Kazakistan Türk İş Adamları Derneği'nde başkan yardımcılığı yaptığını, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bu derneğin kapatılması için başvurduğunu, bu sebeple derneğin kapatıldığını söyledi.

Genel Başkan Meral Akşener'in de haberi var

Öte yandan Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de durumdan haberdar olduğunu belirtti. 

BUĞRA KAVUNCU'DAN CEVAP GELDİ

Söz konusu FETÖ iftiralarına maruz kaldığını belirten Buğra Kavuncu, "Allah başkasına itiraf atmaktan bizi saklasın. İddia makamı iddiasını ispat etmekle yükümlü. Benim olduğum dönemde Kazakistan Türk iş adamları derneğinin FETÖ'cü olduğuna dair bir şey yoktu." diyerek Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.