Apple kullanıcılarının merakla beklediği etkinlik nihayet resmi olarak duyuruldu. Apple tarafından yapılan açıklamada, lansmanın 15 Eylül tarihinde gerçekleştirileceği bilgisi verildi. Türkiye saati ile 20:00'da başlayacak olan etkinlik Apple Park'ta düzenlenecek. Etkinlikte çok merak edilen iPhone 12 serisi tanıtılacak.

Özellikle resmi tanıtıma sayılı günler kalmışken gelin iPhone 12 serisine daha yakından bakalım...

5G TEKNOLOJİLİ 4 MODEL

Apple'ın iPhone 12 serisinde tam 4 adet model yer alacak. Amiral gemisi olarak kabul edilebilecek her telefonda olduğu gibi bu telefonların da yeni nesil 5G teknolojisini de desteklemesi beklenen modeller, görselde görüldüğü üzere 5.4, 6.1, 6.1 ve 6.7 inç büyüklüğünde olacak.

OLED PANEL KULLANILACAK

Gelen bilgilere göre, iPhone 12 serisindeki telefonlların ekran kısmında OLED panel teknolojisi kullanılacak. Aileye mensup olan yüksek modellerin 120 Hz ekran yenilemesine sahip olacağı düşünülüyor. Ekran yenileme hızına Apple'ın kendine has bir isim bulduğu da bildiriliyor. Sızan bilgilere göre bu isim "ProMotion" olarak kayıtlara geçiyor.

DEPOLAMA, KAMERA VE İŞLEMCİ BİLGİSİ

iPhone 12 serisinde uygun fiyatlı modellerde 2, yüksek modellerde 3 kamera yer alacak. Yine uygun fiyatlı modellerde, geçmişteki serilerde uygulanan depolama politikasının devam ettiği görülüyor. Fiyatına göre düşük olanlarda 64 GB, yüksek olanlarda 128 GB'lik bir depolama alanı sunulacak.

Batarya kapasiteleri sırasıyla: 5.4 inçlik modelde 2227 mAh, 6,1 inçlik modellerde 2775 mAh ve 6.7 inçlik modelde ise 3687 mAh.

Modellerde işlemci olarak A14 işlemcisi tercih edildi.

 

KUTU İÇERİĞİ

iPhone 12 ailesinin kutu içeriği alışılandan biraz farklı olabilir. Haziran ayında ortaya çıkan bilgiler doğrultusunda kutunun içinden kulaklık ve şarj aleti çıkmama ihtimali var.

FİYAT TABLOSU

Yeni nesil iPhone ailesinde fiyatlandırma şu şekilde olacak:

  • iPhone 12: 649 ABD doları
  • iPhone 12 Max: 749 ABD doları
  • iPhone 12 Pro: 999 ABD doları

Değişen döviz kurları neticesinde iPhone 12 serisinin Türkiye'de kaç TL'den satılacağı henüz belli olmadı.